10 lavpraktiske ideer og anbefalinger til din annoncering

Black Friday, julehandel og januarudsalg i sigte – det er med andre ord e-handels-højsæson for e-commerce-virksomheder. Det er nu en væsentlig del af årets omsætning skal hentes. Derfor er det afgørende, at du holder tungen lige i munden, når du planlægger din annoncering. Der er nemlig både meget at vinde og tabe.

Her får du 10 lavpraktiske ideer og anbefalinger til din annoncering, som du kan bruge som checkliste og inspiration.

1. Forbered dig i god tid

Det kan tage tid at oprette og få godkendt nye tekstannoncer hos Google. Normalt godkendes de inden for 24 timer, men i perioder med spidsbelastning kan det tage længere tid. Dette kan også afhænge af annoncetypen. Derfor bør din opsætning laves flere dage (hvis ikke uger) i forvejen, og det er vigtigt, at de nye annoncer er uploadet – de må ikke ligge lokalt i jeres Google Ads editor.Skifter jeres udvalg undervejs, hvor tilbudet f.eks. går fra 30% til 40%, bør dette også være opsat i god tid. Husk også at tilpasse relevante annonceudvidelser i god tid, så du kan kommunikere jeres USP’er så mange steder som muligt.

2. Få styr din betalingsmetode

Betalingskort og budgetgrænser i banken er ofte årsag til, at betaling på Google afvises og annonceringen deaktiveres. Kom det i forkøbet ved at øge budgetgrænsen hos jeres bank i god tid, så den ikke afviser opkrævninger fra Google. Alternativt kan du anmode om et skifte til faktura ordning, hvis I opfylder Googles betingelser for dette.

3. Hav styr på budgetterne

Afsæt et beløb specifikt til den periode, hvor I kører fx Black Friday. Afholder I Black Friday en hel weekend, bør du sørge for, at der er allokeret budget nok til hele perioden, så du ikke løber tør undervejs. Overvej at holde igen med jeres mediespend i starten af måneden, hvor kunderne ofte er mere tilbageholdende med deres køb. Hav også altid en buffer klar, så du kan allokere ekstra budget til dine Google Ads kampagner, hvis både besøg og salg overstiger dine forventninger.

4. Gør brug af regler

For at sikre, at alt forløber gnidningsfrit på selve dagen, kan du opsætte regler. Ved at bruge regler i Google Ads, kan du selv vælge præcist, hvornår de gamle annoncer skal slukkes og deaktiveres, og hvornår dine nye Black Friday tekster aktiveres. Herved mindsker du det manuelle arbejde og får hurtigt og effektivt dine kampagner live. Det er dog yderst vigtigt, at du husker at tjekke op på det på selve dagen, så du undgår en dyr nedetid pga. opståede fejl.

5. Opret dedikerede kampagner

For mange annoncører vil det give mening at oprette specifikke kampagner til Black Friday frem for blot at tilpasse eksisterende kampagner. Det giver en fordel ved, at du nemmere kan budgetallokere til dine specifikke Black Friday kampagner. Herudover kan du bedre isolere data og måle performance dagen igennem (og eftefølgendde), da kampagnerne ikke forurenes med data fra kampagner, der ikke har noget med Black Friday at gøre. NB. Gør du brug af smart bidding, skal du dog være opmærksom på, at de nye kampagner ikke har noget datagrundlag at tage udgangspunkt i ved aktivering, og performance kan derfor svinge dagen igennem. Men ved at du har oprettet nye kampagner til Black Friday, undgår du, at den massive mængde data og en større ændring i brugeradfærden under udsalget efterfølgende vil påvirke Smart Bidding i dine eksisterende kampagner.

6. Få styr på landingssiden

Sørg for at tilbuddet fremgår tydeligt på jeres hjemmeside. Er der udsalg på hele hjemmesiden, er det selvfølgelig ikke nødvendigt med en dedikeret landingsside til Black Friday, men kører I udsalg på udvalgte produkter, vil det være en fordel med en dedikeret landingsside med disse produkter. Sørg desuden for, at du linker til den rette landingsside i tekstannoncerne.

7. Sæt alt på pause, som ikke er på udsalg

Vores erfaring er, at det ikke giver mening at annoncere for noget, som ikke er dedikeret til dagen/perioden. Brugere søger tilbud på Black Friday, og har I ikke nedsatte varer, så er brugerne videre til jeres konkurrenter. Derfor bør du ikke annoncere for produkter eller produktkategorier, som ikke er på tilbud. Gør du det, så spilder du dine kunders tid og dine dyrebare annoncekroner, som kan bruges bedre et andet sted.

8. Få styr på jeres søgeord

Husk at gennemgå alle dine aktive såvel som negative søgeord i god tid. Har du tilføjet søgeordskombinationer med udsalg, rabat, lagersalg, tilbud mm., så bør disse fjernes under jeres udsalg. Det vil også være en fordel at tilføje nye søgeord, hvor du kombinerer jeres brand og ovenstående søgeord.

9. Opdater dine produktfeeds

Mange webshops opdaterer som standard deres shopping feed kl. 24. Alt efter hvornår jeres udsalg går live, bør du derfor sikre dig, at der foretages en manuel opdatering, så snart jeres kampagner/udsalg går live. Starter udsalget fredag morgen kl. 10, skal du derfor ind og opdatere jeres produktfeed efterfølgende. Hvis ikke, så risikerer du at køre med “normale” priser dagen igennem.

10. Få styr på afslutningen

Sørg for at have opsat regler, der slukker for dine Black Friday kampagner, når udsalget stopper. Herved undgår du at mislede forbrugerne med forkerte kampagner og budskaber. Samtidig skal dine “normale” tekstannoncer aktiveres, og for mange vil det være naturligt at skifte direkte over i kampagnesetup målrettet julehandlen. Igen er det vigtigt, at du manuelt tjekker op på, om alt er skiftet som ønsket. Herudover skal du huske at nedjustere dine budgetter, så du ikke kører videre med samme høje volumen efterfølgende. Husk også at opdatere jeres produktfeed manuelt, så Google Shopping kører med de korrekte priser.