E-handlen i Danmark bliver endnu en højdespringer målt i omsætning i 2021

E-handelsanalysen fra Dansk Erhverv for 2021 viser, at 2021 satte endnu en ny rekord med en samlet stigning i danskernes e-handelskøb på godt 182 millarder kroner. Vi har dykket ned i rapporten, her er nogle af konklusionerne.

En omsætningsrekord der naturligvis er godt hjulpet på vej af nedlukningerne under Covid-19. Den generelle investering i onlinedelen af forretningen, som mange allerede var langt med inden pandemien brød løs, har skubbet virksomhederne ud i et felt: Nu skal kampen ikke kun stå mellem konkurrenter fra den digitale baghave, men også med de helt store udenlandske spillere.

Det vi kigger ind i er ifølge analysen mere end en fordobling af onlinehandler, som går fra 127 mill i 2014 til 276 millioner. Vi handler på nettet som aldrig før, og stadig som en af de mest nethandlende folk i Europa. Godt halvdelen af de handlende (47 %), handler på nettet én gang i ugen.

Den absolutte højdespringer er vores tyske nabo, Zalando (5,5 %), der er den absolut største spiller i Danmark, når vi taler om de mest populære shops. Efterfulgt af listens nr. 2, Matas, der med sine 2,6 % af de handlende er vokset med 0,4% point fra 2020.

E-eksporten vokser

Der er få udenlandske shops, når man lader blikket løbe ned over de 20 mest besøgte, og særligt en ting er interessant: Det er kun er 3 ud af de 20 spillere, der er udenlandske. 

I Kvantum oplever vi også en stor interesse for e-eksport. Det er tydeligt at se, at med den hastige professionalisering og investeringsvillighed der er i de danske e-handelsvirksomheder, så har de også fokus på eksporten. Så selvom det kun er få procent, der dominerer listen med udenlandsk ophav, så vækster danske e-handlere også ud i Europa. Det er samtidig interessant, at der er sket en markant ændring i, hvad forbrugeren vil købe online. Det forholder sig faktisk sådan, at hver ottende netkunde svarer, at de foretrækker at købe alle slags varer eller tjenester online. Tilbage i 2019 og 2020 var det kun hver 20. kunde, der havde den holdning.

Så vi er godt på vej til at have styr på vores onlineindkøbsseddel – og tøver ikke med at trykke på købsknappen.

Mobilen bliver det foretrukne device, når vi handler

De sidste mange år har mobilen halet ind på computeren som forbrugernes foretrukne købsredskab, og ifølge Dansk Erhvervs analyse, bliver det allerede i 2022, at mobilen snupper førstepladsen. 

Det stiller naturligvis krav til, hvordan din forretning opbygger siden, hvordan man navigerer i på den, hvorfor user journeys og content gabs identificeres. Dels så dine bruger får en god oplevelse, men også fordi, der er mange penge at tjene ved at have et site, der er optimere til mobilen. Vi har igennem de sidste mange år, ja siden 2014 faktisk talt om, den her mobil-tendens. Vi har arbejdet med formaterne i annoncering, men få har arbejdet indgående med det, når vi taler om ecommerce, optimering og check out.

Det stiller også krav til, hvordan du opbygger jeres shop, men det er også godt nyt for jer:  Vi kan nemlig se ud af analysen, og fra vores erfaring blandt egne kunder, at de forbrugere, der handler via mobilen, tit handler oftere end andre forbrugere. 

En udvikling, der selvsagt er med til at sikre yderligere omsætning og vækst. Det, sammenlignet med brugen af betalingsapps, som fx mobilepay, som buldrer frem, understreges det endnu engang, at vi som nethandlende folk, bevæger os mod en mere mobil online-shop oplevelse.

 

Læs også: Giv den digitale marketing en forårsrengøring, der styrker din forretning

 

Slutteligt konstateres der i rapporten, at 18 % af de adspurgte vil handle mere på nettet end de har gjort de sidste 12 måneder. 74 % det samme, som de har gjort nu. Så den onlinehandel og det tempo og niveau vi har et i 2021 er kommet for at blive. Det er dog på trods af, at mange webshops, også ifølge Dansk Erhverv, vil korrigerer deres 2022 budgetter for omsætning og vækst. Selvom de gør det, og selvom, vi vil  handle mindre online qua krigen mod Ukraine, gas, el og benzin priserne, så er vi ret sikre på, at omsætningen for e-handel vil være høj og endda højere end 2021.

Dialog og sparring

Skal vi tage en snak om, hvordan din shop optimeres, eller hvordan I kommer ud i Europa, med jeres produkter? Så er du mere end velkommen til at tage fat i os: 

  • Morten Jensen, CCO: mj@kvantum.com / 27203047
  • Martin Jagd Graeser, CEO: martin@kvantum.com / 53771554
  • Tobias Egmose, Ecommerce, Strategy & Content Director: te@kvantum.com / 20910402
  • Rasmus Thomsen, CTO: rasmus@kvantum.com / 31586878