57% af europæerne er kommet i online topform

Hvis det at handle på nettet var en OL-disciplin, så ville Europa som samlet nation være i topform – og klar til at dyste mod lande som USA, Kina og UK. 

Ikke siden corona-krisens udbrud er der målt så høj en online interesse og aktivitet,  som under hele corona-krisen, viser en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Fly Research. Analysen er foretaget blandt 12.500 personer i 15 forskellige lande over hele Europa.

Med en stigning på hele 36% i online handlen er det en modningsproces, der er til at tage og føle på. 37 procent af europæerne er begyndt at benytte sig af online banking – ikke noget imponerende i forhold til danske standarder, hvor netbanken og/eller mobilbanken er populært blandt de danske internetbrugere, og hvor tal fra Danmarks statistik for 2019 viser, at 93 % har klaret regninger og overførsler via nettet. Det er 10 procentpoint flere end i 2011. 

Under corona-krisen har europæerne shoppet mere end nogensinde før – faktisk sker der markante ændringer inden for ellers meget konservative og regulerede markeder såsom medicin og bankforretning. Analysen viser for eksempel, at 28 % af de adspurgte, i perioden (COVID-19), har lært at købe deres medicin online. Noget der ellers for danske standarder også er svært at få skub i, da vi er vant til et højt informationsniveau, når vi går på apoteket. Dette ser nu ud til at være ved at vende.

Ydermere kan det ses, at salget af bøger online er steget med 32 % – pudsigt at Arnold Busck måtte dreje nøglen om.

En modningsproces, der kommer de fysiske butikker til gode

Analysen viser også, at 66 % af de personer, der beskriver sig selv som “vinduesshopper”, siger, at de nu regelmæssigt opretter ønskelister og handler online. Ydermere viser undersøgelsen, at de “nye” onlinehandlende stadig er loyale overfor deres lokale butik, og at de vil vende tilbage til den fysiske butik, når disse åbner igen. 

De afspejler altså en loyal offline adfærd og bruger nettet som vindue ud mod virkeligheden i forhold til inspiration, research og senere køb. Og som analysen fra Emarsys, bragt i blogposten: Online detailomsætning oplever store stigninger over hele Norden, kan bekræfte, så er der en stor loyalitet overfor de spillere, der både er tilstede online og med fysiske butikker.

Danmark er dog stadig EU-mester i at købe online med hele 84 %. Der er en generel tendens til, at vi i de skandinaviske lande køber mere og mere online. For eksempel handler 82% af den svenske befolkning online og 82 % af Norges – så det er et close race i OL-disciplinen “Online-handel”.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

57% af europæerne er kommet i online topform