84% af danskerne handler nu online – der er meget at hente

Der har været stigende interesse for at købe online de seneste mange år, og nu shopper 60% af alle EU-borgere, i alderen 16-74 år online. Det viser nyeste tal data fra Eurostat.  

Det er derfor en stor del af EU-borgerne, der handler online. 61% af de europæiske mænd handler nemlig online nu ifølge analysen, mens det er 59% af det kvinderne. Selvom den største del af mændene handler online, så har den største stigning af online shoppers været kvinder. Andelen af kvinder, der shopper online er steget fra 29 % i 2009 til hele 59 % i 2019. Hvor andelen af mænd er steget fra 35% i 2009 til 61% i 2019. 

Danmark er dermed EU-mester i at købe online med hele 84 %. Det er en generel tendens til at vi i de Skandinavien lande køber online. Fx køber 82% af den svenske befolkning online, og 82 % af Norges – så det er close race.

84% af danskerne handler nu online – der er meget at hente

Europas vækstmotor Tyskland handler 79% af befolkningen online – dette sker dig overvejende på Amazon, som katalysatoren for nethandlen her.

I Estland er det land i EU, som har den største stigning i online shoppers, da de er gået fra 17% af befolkningen i 2009 til 68% i 2019. 

Ovenstående tal bevidner, at landene omkring os har fået bedre infrastruktur ift. netadgang – Tyskland er et godt eksempel, på et land, der har haft dårlig infrastruktur ift. internetadgang qua private spillere på et marked, der har hungret efter online adgang og dermed øget handel.

Stigningerne rundt om i Europa, er naturligvis noget, man som e-handler kan bruge ift. Covid19 krisen, da forbrugeren er modne til e-handel rundt omkring i Europa.

Det er derfor en stor del af befolkningen i nabolandene som handler online, og netop det kan danske webshops udnytte til at udvide til nye markeder. Og i en corona tid, som den vi er i nu, ligger der måske et nyt marked og venter – dine online data vil afsløre dette.

Du kan læse hele Eurostats analyse her.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

84% af danskerne handler nu online – der er meget at hente