Amazon entrerer snart Sverige

Amazon lancerer snart sin platform i Sverige. Denne sætning har vi hørt et utal af gange siden 2017; og undertegnede har selv været en af mange personer i råbekoret: Amazon kommer!

Men den god nok – ifølge Amazon er det nu muligt for brands at brand-registrere sig på Amazon i Sverige – det svenske e-handel magasin, Ehandel.se bekræftede en åget aktivitet allerede tilbage den 26. juni. Når det nu sker, så kommer det til at gå hurtigt, med markedsændringen af salg og produkter på nettet i Norden via GOMP’er (Globale Online Markeds Pladser). Dermed bliver det nemmere for danske virksomheder at e-eksportere til endnu et land i Europa, via Amazon.

Derfor skal spørgsmålet for alle danske (og svenske brands naturligvis), være: 

Er din danske webshop klar til at mastodonten, Amazon, gør sit indtog i Sverige, og hvordan kommer det til at påvirke min danske shop? Og ikke mindst, er din svenske webshop og online markedsandel det?

Vi har hos Kvantum gennem de sidste par år, haft mange strategiske dialoger med danske brands, der gerne ville være klar, til den dag, hvor Amazon gør sit indtog og vi har haft morgenmøder omkring emnet. For ændringerne i måden vi tilgår nettet på, får leveret varer på m.m. bliver markant ændret, når mastodonten går i land, sådan for alvor på det svenske internet.

Med Amazons forestående indtog i Sverige, betyder det en øget kompleksitet ift. online brandopbygning. Ydermere vil din online marketing få endnu en facet at forholde sig til, hvilket vil betyde at kompleksiteten bliver mangedoblet ift. din online marketing. 

Det store spørgsmål bliver, hvor vil forbrugerne gå hen, når Prime bliver dén nye hastighedsfaktor i produktlevering, produktsortiment og valg af brand. Klart noget, du som online marketing ansvarlig skal kigge ind i.

Som eks. så starter mere end 50% af produkt søgningerne i Tyskland på Amazon. Det betyder at velkendte og trygge Google er outperformed i Tyskland med mere end 50%.

Med deres tilstedeværelse i Sverige, kommer det unægteligt, til at betyde meget for din omsætning på det svenske marked, og det kommer også til at have en markant indflydelse på de godt 2% (1,8%) online markedsandel, som Amazon har i Danmark.

Så spørgsmålet er: hvordan stiller du og dit brands sig overfor denne markedsændring i Sverige, og ikke mindst i Danmark.

Har du brug for at tage en dialog om det, så tag endelig fat i Martin Jagd Graeser på: 53 77 15 54 – så tager jeg gerne en dialog med dig om det.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn