Annoncering i Gmail – Gmail Ads

De fleste ved, at Google AdWords giver mulighed for at annoncere på Googles søgeresultatside samt med blandt andet bannere og videoer på Googles Display Netværk, men hvad mange måske ikke er klar over er, at det også er muligt at nå brugerne af Gmail via Adwords – de såkaldte Gmail Ads. 

Gmail Ads er annoncer direkte i en persons Gmail konto. Når man tjekker sin mail, vil man således se annoncen direkte i sin mailboks. Nogen vil måske antage, at en Gmail annonce ikke vil give specielt mange klik og kun få konverteringer, hvis overhovedet nogen, men til gengæld have et enormt højt reach. Man bør altid overveje hvilke annonceformater og medier, der passer til de budskaber, man ønsker at annoncere, men gør man det godt, kan Gmail annoncer være endog meget fordelagtige. 

Et godt eksempel på hvordan Gmail Ads kan give gode resultater er Red Barnet, som Kvantum arbejder sammen med omkring Google annoncering.

Sultkatastrofe i Afrika – 114% flere donationer via Gmail Ads

I foråret 2017 blev Østafrika ramt af den værste hungersnøds i 60 år, og mange nødhjælpsorganisationer brugte i den forbindelse Google annoncering som redskab til at skabe bidrag og donationer til de berørte af katastrofen. Kvantum hjalp i denne forbindelse Red Barnet i Danmark og det gav rigtig gode resultater – især fra Gmail Ads.

Vi arbejdede med to kampagnetyper, som skulle nå ud til danskerne: 

    • Den første var en klassisk search kampagne med tekstannoncer på Googles søgeresultatside. Ved katastrofer af en karakter som hungersnøden i Østafrika, som har høj interesse for nyhedsmedierne, vil der oftest være en stigning i søgevolumen på Google 
    • Den anden kampagne var en Gmail Ads kampagne med en bred målgruppe med antagelsen om, at de fleste vil være i målgruppen for at give donationer til katastrofen 

Selvom Google Adwords search kampagner oftest giver Red Barnet de bedste resultater med hensyn til donationer, var resultatet anderledes i denne kampagne. Gmail Ads var en stor aktivitet, og de fleste donationer kom rent faktisk fra Gmail annoncerne.

 
 Annoncering i Gmail - Gmail Ads
 
På grafen ses antallet af donationer fra hhv. search (orange) og Gmail ads (blå), hvor det er tydeligt, at Gmail annoncerne gav væsentlig flere donationer. 

Kombination af budskab og billedmateriale samt placeringen direkte i Gmail resulterede i 114% flere donationer end hvis der kun havde været en search kampagne.

Annoncering i Gmail - Gmail Ads

Ofte ser man en høj klikrate på Gmail annoncer. Den tydelige placering vækker interesse hos brugerne, og med en god overskrift, vil mange opleve en god volumen i antallet af klik.
Donationer fra Gmail annoncerne i denne kampagne kostede i gennemsnit 8% mindre end donationer, der kom fra search kampagnen, og samtidig var der 11 gange så mange personer, der så annoncerne.
 
Kampagnen var aktiv i 13 uger, og endte med at give donationer der gav mad til 155 familier.

Hvordan laver man en god Gmail annonce?

Selvom formatet er simpelt kan det være en kunst at lave en god Gmail annonce der giver de ønskede resultater. Google har selv en vejledning til hvordan Gmail annoncer kan laves.

Men her på vores blog vil du snart kunne læse om vores tilgang til Gmail annoncer, så sørg for at følge os på en af vores sociale platforme.  

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Annoncering i Gmail - Gmail Ads