Baby Dan bruger Amazon med omtanke

Baby Dan eksporterer omtrent 90 pct. af sin produktion af sikkerhedsudstyr, tekstiler og møbler til småbørnsfamilier. Værdisættet tryghed, opfindsomhed og ansvarlighed gælder også brugen af Amazon, som nu er en væsentlig kanal for den danske virksomhed.   

Når det lille barn for første gang i livet står på usikre ben og klamrer sig til sikkerhedsgitteret ved trappen, skyller stoltheden gennem et par nybagte forældre. De glæder sig over, at tumlingen ikke falder og kommer til skade. Som det naturligste i verden køler den lille sine gummer på gitterets metal. Og så er spørgsmålet om malingen egentlig er vandbaseret og fuldstændigt giftfri. Den slags detaljer kan man være helt tryg ved hos den danske producent Baby Dan.

”Vi er helt bevidste om, at den lille petitesse gør den store forskel. Mange kan levere den aktive sikkerhed i form af en gitterfunktion, men vi bestræber os også på at levere den passive sikkerhed i form af alle de små detaljer omkring produktet,” chief strategy officer Per Crone Christensen, som er én af tre direktører i Baby Dan.

Kompromisløs kvalitet siden 1947

Baby Dan er en dansk produktionsvirksomhed med 110 medarbejdere og rødder tilbage til 1947.  Baby Dan eksporterer cirka 90 pct. af produktionen, som følger højeste standard for kvalitet og sikkerhed på fabrikken i Låsby.

”Vi går ikke på kompromis med vores værdier, og det kan give os et dilemma på Amazon. Visse varetyper er meget prisfølsomme, og hvis vi ikke kan producere billigt nok, så lader vi hellere være med at bruge Amazon. Det er bedre at holde sig ude, end at gå på kompromis,” siger Per Crone Christensen, som på den ene side anerkender rækkevidden og resultaterne med Amazon og på den anden side fastholder en meget væsentlig distribution gennem forhandlere og specialbutikker.

Amazon-salg mere end fordoblet

Baby Dans vurdering er, at Amazon med sin store og voksende markedsandel ikke er til at komme uden om på virksomhedens vigtige eksportmarkeder. Som led i Baby Dans vækstplaner har virksomheden gennemført et succesfuldt eksperiment med at styrke sin markedsføring på Amazon til det tyske marked. Virksomheden hyrede specialisterne fra Kvantum Copenhagen, som tilfører digital kompetence, kendskab til det tyske marked og erfaring med at sælge på Amazon.

”Holdet fra Kvantum har gjort en klar forskel. De ved en masse om annoncering og SEO på Amazon, og så har de bidraget til, at hele vores product listing på Amazon er optimeret. Vi er meget tilfredse med resultaterne, og nu er det et logisk næste skridt, at vi fortsætter Baby Dans optimering af Amazon på nye markeder,” siger Per Crone Christensen.

I en direkte sammenligning med kvartalet året før er salget vokset 250 pct, og selv om omkostningen til annoncering er mangedoblet, udgør annonceudgiften stadig kun fire pct af salget. Antallet af visninger er vokset fra halvanden million til 3,5 millioner og klikmængden er tredoblet.

Bøf og rødbede

”Vi har kørt det som en pilot, og vi kan nu se, at det giver noget at arbejde meget målrettet med Amazon. Kvantum har fået hele opgaven med at skrive produktbeskrivelserne på tysk og optimere os til Amazon med deres digitale kompetence,” fortæller Per Crone Christensen.

”Vi kunne måske godt selv have gjort noget af tekstarbejdet på tysk, men vi har valgt at lægge den samlede opgave hos Kvantum. Det ville svare lidt til at købe bøffen, sovsen og kartoflerne hos leverandøren og så selv komme med rødbederne. Vi har været meget tilfredse med den samlede ydelse.”  

Både online og fysisk handel

Baby Dans vigtigste eksportmarkeder er England, Tyskland, Frankrig, Benelux, Asien og USA. Samlet set udgør den rene e-handel cirka halvdelen af salget hos Baby Dan, og Amazon udgør en væsentlig og voksende del af eksporten i takt med Amazons indtog på nye eksportmarkeder.

”Forældre vil det allerbedste for deres børn, og derfor vil der i vores marked altid være brug for fysiske butikker og specialforretninger, hvor man kan mærke på varen og føle sig helt sikker i sit valg. Visse af vores produkter egner sig til online og visse varetyper egner sig til fysiske butikker. Derfor tror jeg ikke på, at balancen mellem online og fysisk handel vil ændre sig voldsomt i vores marked, ” siger han.  

Hos Baby Dan er man inspireret af børnenes naturlige nysgerrighed, og produkterne skal være spændende, praktiske og sikre. Tilgangen til Amazon for den danske producent afspejler på mange måder de samme værdier. Amazon bliver brugt med nysgerrighed, tryghed og ansvarlighed.

—–

Fakta: Kvartalet blev 250 pct. bedre

250 pct. Så stor er forskellen, når Baby Dan sammenligner salget via Amazon på det tyske marked i sidste kvartal med samme kvartal året før. Ganske vist har virksomheden seksdoblet en meget lille omkostning til annoncering i kvartalet, men det har også giver 283 pct. flere klik og 106 pct. flere visninger.  Return on advertising spend er 25. Click-trough-raten er næsten fordoblet og konverteringsraten holder sig på det samme niveau omkring 10 pct.

 

—–


Se flere cases:

Digital markedsføring er x-faktoren hos Bundgaard Sko.

Sammenlignet med sidste år fordoblede man omkostningen til digital annoncering; dog uden at bruge over 10.000 kr. om måneden. Læs mere her.

Mads Nørgaard – samarbejde bygget op omkring  tillid og faglighed

Alene på Google trafik (SEM og SEO) er der skabt 28% mere omsætning. Den er skabt på baggrund af 38% flere besøg og en 16% højere salgsrate. Der har på et år været 60% flere salg alene skabt på Google trafik. Læs casen her.

Vil du høre mere om at være kunde hos Kvantum, og se hvilke resultater vi vil kunne lave for jeres virksomhed, så kontakt os

Kontakt os