Carhartt WIP har formået at øge sin omsætning med 192 %, hvilket blandt andet skyldes, at der i april har været en stigning i besøgende på 87 % og en stigning på 16 % i den gennemsnitlige ordrestørrelse. Væksten er udelukkende et resultat af Carhartt WIPs onlineindsats, hvor de selv valgte at lukke de fysiske butikker for at fokusere 100 % på online.

Tallene taler for sig selv og markerer vigtigheden af at øge sit brands online tilstedeværelse netop nu. Virksomheder som Carhartt WIP der har haft en fornuftig fordeling mellem on- og offline, kan vel på godt dansk kaldes ’frontrunners’ under COVID-19, fordi de inden krisen brød ud har udviklet online strategi ved siden af retail, og derfor har været klar på omstillingen fra lukkede butikker til mere onlinehandel.

Det er så småt ved at være to måneder siden, at Mette Frederiksen annoncerede Danmarks nedlukning i kølvandet på corona-krisen, og selvom chokket for de fleste nok har lagt sig, så forbliver virkeligheden den samme. En virkelighed der tvinger virksomheder til at tænke i nye arbejdsgange, og hvor spørgsmålet om, hvorvidt annoncering og investeringer i markedsføring kan betale sig i disse tider, er mere aktuelt end nogensinde før.

 

 

I sidste uge kom Dansk Industri frem med en analyse fra Emarsys, der viste, at virksomheder med størstedelen af deres salg i fysiske butikker også er dem, der oplever den største vækst i online detail-omsætning under corona-krisen. Som CEO hos Kvantum Martin Jagd Graeser nævner i sin blog om selvsamme emne, er det en interessant konklusion. Særligt også hvis man ser på Danmark sammenlignet med Sverige, der med sin mere lempelige nedlukning har set en markant mindre stigning i online detailomsætning målt på samme periode for henholdsvis 2019 og 2020.

Det svarer ikke kun på spørgsmålet om, hvorvidt en oprustning i online markedsføring er rentabelt i en krisetid, men viser også, at danske virksomheder, der har formået at omstille sig hurtigt, i høj grad er kommet ud som vinderne af det her. Hos Kvantum har vi set virksomheder som Carhartt WIP, der har handlet hurtigt og dermed vækstet helt vildt i april måned sammenlignet med sidste år. Netop digital forståelse i en krisetid har vi lavet et længere blogindlæg om, som du kan læse her.