E-mail marketing er en effektiv måde at komme i dialog med sine kunder på. Under C19 er det ikke blevet et mindre behov for kunder og retailere at have styr på sin e-mail database, sine segmenter og købsadfærd via dette medie. Der ligger nemlig meget skjult omsætning i at bruge e-mail og dialogmarkedsføring korrekt og effektivt, særligt fordi det skaber en nær kontakt til kunderne.

Det er tydeligt, at det har fået en langt større betydning under C19, at e-mails rammer målgruppen korrekt med de rette budskaber, tilbud, nye produktlanceringer o.l. Virksomheder har med de rette data og den rette e-mail marketing mulighed for at nå bedre og bredere ud til sine kunder via data-baseret kommunikation.

Det at arbejde dynamisk med data op mod din e-commerce forretning giver jer bedre mulighed for at ramme kunderne der, hvor de er, og med budskaber som er relevante for dem. Gerne på et tidspunkt hvor de er modtagelige overfor relevante dialoger og informationer på baggrund af, hvad de har vist interesse for i jeres webshop. Og ved at arbejde mere strategisk med de data, som kunderne efterlader sig på sitet, er det muligt at skabe salg uden at benytte sig af de traditionelle og fortærskede flows såsom abandon card-e-mails med spar x-procenter, hvis du køber nu.

Nedenfor har vi et eksempel fra en af vores kunder, som har opnået stor succes med CRM-systemet Klaviyo og intenst arbejdet med Analytics data op imod kundernes adfærd på sitet.

Baggrund

Vores kunde kom fra et standard e-mail setup med dertilhørende simpel dataopsamling. Da kunden opererer i flere geografiske markeder, og generelt er på en vækst- og ekspansionsrejse, var det et stort ønske at kunne målrette sine aktiviteter, særligt omkring hvilke sprog man kommunikerer på, og ikke mindst hvem man kommunikerede til inden for segmentet. Det skyldes ønsket om at give en mere personlig og nær oplevelse til kunderne, hvor service er i højsædet; nu hvor dialogen er digital og uden et reelt fysisk ansigt bag. 

Den høje trafik på sitet kombineret med en stor permission database (grundet en dedikeret indsats med lead opsamling) gav en solid bund for at arbejde videre med data. Herigennem er målet at målrette og automatisere indsatserne for på den måde at skabe øget afkast uden at øge sin tidsmæssige indsats betragteligt.

Løsning

Ved at skifte kunden til CRM systemet Klaviyo og integrere kundens e-commerce setup kunne vi indhente data på et helt nyt niveau. Ved hjælp af systemet kunne vi begynde at tracke adfærd og egenskaber og målrette aktiviteter herefter. Men ikke mindst kunne vi gå i gang med at segmentere og opdele kunderne for på den måde at give dem en bedre og mere personlig oplevelse. Ikke blot på baggrund af sprog men også omkring produktanbefalinger og efterkøbsadfærd. 

Konkret har det udmøntet sig i et højt specialiseret e-mail- og automation setup, hvor fokusområderne er:

  • Et segmenterings-setup der gør det muligt at differentiere e-mail og on-site aktiviteterne alt efter, hvor kontakterne er lokaliseret for på den måde at kunne arbejde mere koncentreret med sine målgrupper. 
  • At fastholde og konvertere de besøgende, der “bare kigger”, til salg (ved hjælp af målrettet content efter besøgte produktkategorier) 
  • At øge konverteringen af tabte kurve uden at gå på kompromis med ønsket om at være et non-discount brand. Her arbejder vi med at definere kunder efter høj kontra lav værdi og på den måde differentiere aktiviteterne efter det. 
  • At skabe opsalg ved at udarbejde automatiserede “mini-kampagner” til kontakter der har købt og/eller vist interesse for en specifik produktkategori. 
  • At arbejde med kontakter der er i fare for churn (at miste permission) ved hjælp af øget fokus på kundeservice og retention.

Effekt

  • Et velkomstflow med en open rate på 90%, men mere interessant også en konverteringsrate på 8% og en klikrate på 18% (ved hjælp af målrettet content). Det har genereret omsætning for +31,000 kr. 
  • Et “tabt kurv flow” med en samlet konverteringsrate på 5,4% hvilket har skabt omsætning for 48,500 kr. i løbet af 30 dage. 
  • Et flow til konvertering af dem der “bare kigger”, til salg, hvilket har resulteret i en konverteringsrate på 7,29%, som giver en omsætning på 98,500 kr. i løbet af 30 dage. 
  • Et overskueligt og dynamisk segmenterings-setup der gør det nemt at splitte sine kampagner op efter geografi, adfærd og værdi af kunder.