Vi kigger ind i en voldsom og vedvarende vækst online. Det står klart, når vi nærlæser E-handelsanalysen fra Dansk Erhverv for første halvår af 2021. Danskerne shoppede løs på nettet i foråret, hvor vi sammen hver for sig satte forbrugsrekord på svimlende 93,8 milliarder kroner.

COVID-19 har kort sagt fået mange flere til at handle meget mere online – og det ser ikke umiddelbart ud til at stoppe. Her er de vigtigste take aways fra Dansk Erhvervs e-handelsanalyse til dig, der arbejder med e-commerce.

Først og fremmest skyldes den voldsomme stigning kombinationen af den nedlukning vi så i begyndelsen af året blandet op med udbetalingen af mange af vores feriepenge, som gav alle os forbrugsparate danskere endnu en indskydelse til at shoppe løs.

Kigger man nærmere på tallene og tendenserne i Dansk Erhvervs rapport, viser der sig en række interessante tendenser, som især er vigtige at tage højde for, hvis du arbejder med e-commerce. 

Vi researcher online, men på mange kanaler

Analysen viser, at vi researcher på nettet forud for 9 ud af 10 af de køb vi planlægger at lave på nettet. Og i 6 ud af 10 tilfælde (59%)  foregår den research der fører til køb nu på mobile enheder. Men tallene afslører også, at omrking hver tiende forbruger skifter sin smartphone ud med computeren, når selve købet foretages. Ikke desto mindre sker over halvdelen (51%) af alle køb på nettet på mobile enheder. 

Som e-commerce-forretning understreger dette hvor vigtigt det er, at tilpasse købsoplevelsen og dit indhold, så det fungerer optimalt uanset hvilket device dine kunder shopper på, og hvor dine kunder kommer fra.

Ikke overraskende starter turen til en ny netbutik for de fleste forbrugere ofte på Google. Men hos de yngre forbrugere og hos børnefamilierne spiller sociale medier også en stor rolle. Til gengæld varierer billedet lidt mere i genkøbsfasen, der står for 70 % af handlen. Her spiller især søgemaskiner og sociale medier en stor rolle, når forburgerne vender retur til din webshop, mens nyhedsbreve har en stor effekt, når de ældre forbrugere skal tilbage i online shoppen.

Selvom tallene er generelle, er det en god reminder om at dykke ned i jeres egen data og overveje, hvordan I kan justere budskaberne i jeres performance setup, så I får det bedst mulige match mellem kanaler og målgrupper. Eller sagt med andre ord: Det digitale mediemix er ikke kun vigtigt, når vi ser på hvordan brugerne hopper fra medie til medie, men også i forhold til målgruppernes mediefavoritter, når vi taler om konvertering og salg.

De 3 vigtigste grunde til at handle online

Dansk Erhvervs analyse peger på tre hovedårsager til at vi handler online:

1. Bekvemmelighed

Halvdelen af danskerne har handlet online i løbet af den seneste uge. Blandt de vigtigste argumener er, at sparer tid, man får varen leveret til døren (gælder især mad) og øger sin tidsfleksibilitet.

2. Udvalg

Mange handler online fordi varen kun kan findes på nettet eller fordi varen ikke findes i en butik i nærområdet eller i for sags skyld i Danmark. Faktisk ligger 26% af danskernes onlineforbrug i en udenlandsk netbutik. En anden grund er netop, at udvalget på nettet er større.

3. Pris

For 21 % er prisbesparelse den primære motivation til at handle online, hvilket især gælder elektroniske produkter. Derudover er det også en faktor, at priserne er nemmere at sammenligne på nettet.

Bæredygtighed har stor betydning – eller har det?

Det er praktisk talt umuligt at åbne en browser uden at blive mødt af historier og nyheder om bæredygtighed og grøn omstilling. Dansk Erhvervs analyse viser da også, at netop bæredygtighed har en stor betydning for 1 ud af 10, når de handler på nettet. Men samtidig siger 2 ud af 10, at det ingen betydning har. Men der er mere.

Når det kommer til bæredygtighed befinder de fleste forbrugere (7 ud af 10)  sig ifølge analysen i et bredt midterfelt, hvor bæredygtighed har nogen eller lille betydning. Men hos 3 ud af 10 forbrugere har det stor betydning. Forvirret? Det er der ikke noget at sige til. Tallene understreger, at du skal være meget opmærksom på, hvordan du kommunikerer bæredygtighed ud til dine kundegrupper. Typisk vil reduceret emballage og bæredygtig produktion være det forbrugeren lægger mest mærke til, og som samtidig giver øger oplevelsen af at være en grøn forbruger, sammenlignet med eksempelvis miljøvenlig levering. Selvom betydningen af bæredygtighed nok kun vil blive større (og gudskelov for det), er det – set fra et e-commerce perspektiv – værd at overveje hvor og hvordan du møder dine kunder med bæredygtige budskaber.

Nysgerrig på mere? Dyk selv ned i analysen her, og ta’ fat i os, hvis vi skal snakke om hvordan du bedst udnytter ovenstående tendenser i din e-commerce marketing. 

Kontakt os her

Fakta om Kvantum

Kvantum er specialister i at rådgive retail brands i ind- og udland i online e-commerce services og kanaler (Google, Facebook, Amazon, e-mail, snapchat mfl.), og bureauet hjælper i dag en lang række danske brands som: Norlys, NN07, Maria Black, Footzone Group, Les Deux, Småfolk, Carhartt WIP, Pyk og Sportmaster. Kvantum har ca. 20 medarbejdere fordelt i Struer, Aarhus og København.

  • Kvantum er et digitalt marketingbureau, som har specialiseret sig i optimering af kundernes e-handelsforretning via Google, Shopping, MyBusiness, Facebook, Instagram og Amazon. Kvantum servicerer både danske og nordiske kunder, der ønsker at optimere trafikken til deres webshops samt drive online trafik til fysiske lokationer.
  • Virksomheden blev stiftet i 2014 af Martin Jagd Graeser og Rasmus Frølund Thomsen og er i dag et hold bestående af 19 E-commerce marketing eksperter. Kvantum opererer i de nordiske lande, Tyskland og UK og har både dansk, tysk, engelsk og svensktalende medarbejdere.
  • Kunderne er primært inden for fashionbranchen bl.a.: NN07, SunBuddies, Trés Bien, Maria Black, Les Deux, Småfolk, Marmar, Babydan, mfl.
  • E-eksport. Kvantum hjælper mange af deres kunder i Sverige, Tyskland, UK og Frankrig. Visionen er at blive Europas førende e-handelsbureau.
  • Nye arbejdsformer. Martin og Rasmus holder fingeren på pulsen og arbejder på at sikre de bedste vilkår for både kunder og medarbejdere. Afdelingen i Aarhus er virksomhedens seneste bud på udvikling af organisering og ledelsesformer.
  • I 2016 blev Martin kåret til Berlingskes Talent 100 i kategorien “Iværksætter” under overskriften: En ordentlig reklamemand.
  • Martin og Rasmus udkom i 2019 med bogen: “Transparens og kontroltab – om forretningsudvikling, giganter og ledelse i en digital tid”, på GADs forlag. Bogen har solgt mere end 400 eksemplarer.
  • Derudover er Martin fast klummeskribent i Markedsføring og er en ivrig debattør i Børsen, Finans, Politiken og Information. Her skriver han om alt fra online trends, New Retail, Amazon, Globale Online markedspladser og strategi inden for e-handel og nye medier.

Kvantum Copenhagen ApS holder til i hjertet af København på Toldbodgade 55B, 1253 København K og nu også i hjertet af Aarhus: Kvantum Aarhus, Vesterbro Torv 3, 3, 8000 Aarhus. CVR Nr. 36421355