Lokal SEO er noget de fleste i den digital medieverden kender til, og stort set alle virksomheder med en fysisk placering har også en Google My Business konto. Men det er desværre nok de færreste der får udnyttet dets fulde potentiale. Lokal Search var også et af de hotte emner til SearchLove 2018 i London. Her var der ingen tvivl om, at local search hastigt udvikler sig, og bliver mere og mere relevant for din virksomheds online tilstedeværelse. I takt med at smartphonen udvikler sig til at være den foretrukne devise, søger flere og flere forbrugere nu lokalt på Google. Her leder de fx efter restauranter, frisører, supermarkeder m.m ud fra deres fysiske placering. Til SearchLove tydeliggjorde, både Founder af Whitespark Darren Shaw og Rob Bucci, CEO hos STAT search analytics, vigtigheden og potentialet af Local Search. I deres oplæg beskrev de features og tendenser, vi skal holde øje med i fremtiden.

 

Sådan håndterer Google din lokale søgning

I sit oplæg “How Distance and Intent Shape a Local Pack” talte Rob Bucci om local pack, og hvordan Google håndterer forskellig typer af hensigter. For hvert enkelt individuelle søgninger er der to faktorer, som bestemmer om og hvordan søgeresultaterne er lokaliseret. Der differentieres mellem Geo-location og Geo-modification.

 

Geo-modification er når den søgende manuelt inkluderer geografiske termer i sin søgning. Det kunne fx være søgninger som “bedste restaurant i København K”. Google kalder dette “explicit location”.

 

Geo-location er når søgendes elektroniske enheder automatisk tilføjer lokationsdata som en del af søgeordet, fx med søgningen “bedste restaurant” der foretages på din smartphone, mens du befinder dig i København K. Google kalder dette “user location”. Søgningen fodres af data fra din enhed, bl.a. din smartphones GPS, mobilmaster, Wi-Fi-nodes og IP-adresser – der alt sammen giver Google relevant lokal information, uden at brugeren manuelt skal tilpasse sin søgning til den ønskede lokalitet. Geo-location sker altså helt automatisk uden et bevidst valg eller hensigt fra brugeren om at søge lokalt. Hvorimod Geo-modification er en bevidst handling, og dermed et tegn for brugerens lokale hensigt.

Local Pack

Rob Bucci havde et ønske om at finde frem, til hvor meget geo-modification og geo-location ændrer en Local Pack. “Is Google putting more stock in what the searcher’s asking for or where they happen to be standing? And how do these two factors work together?” Resultatet var bl.a.

  • At alle SERPS er en lokal SERP.
  • Folk søger stadig med lokalitet i søgeresultatet (geo-modification), og Google fortolker og behandler dem stadig forskelligt.
  • Distance, Google ratings, og organisk ranking spiller alle en stor rolle ift Local Pack.
  • Local Packs prioriterer brugerens fysiske placering før den lokalitet, der indgår i søgningen. Det vil sige, at  Local Pack foretrækker Geo-location før Geo-modification. Omvendt så belønner organiske resultater den søgendes geo-modificerede søgning højere, end hvor den søgende rent faktisk befinder sig.

Billede: Local Pack er en liste af virksomheder i dit lokalområde. Top 3 resultater i Local Pack afhænger af den søgendes fysisk placering. Local Pack afhænger i så høj grad af din IP-adresse,  at du fx kan få vist andre resultater end din nabo.

 

Er Google My Business det nye sort?

I sit oplæg “Local Search Has Changed: Here’s What’s Working in 2018” fortalte Darren Shaw om, hvordan Local Search er under konstant udvikling, og hvordan det er vigtigt i arbejdet med SEO at være bevidst om muligheder og tendenser inden for Local Search. Det handlede bl.a. om at udnytte de muligheder som Google tilbyder i form af Google My Business. Her er tale om features som:

  • Google Posts der publiceres hver 7. dag og gerne flere ad gangen.
  • Google anmeldelser – potentielle kunder ser på disse, når de skal vælge deres næste besøg.
  • Videoer med Google My Business location
  • Billeder med Google My Business listing
  • Volumen af indholdet på Google My Business landingsside

Især er  mulighederne med Google My Business posts interessant. Som virksomhed kan du bruges disse posts som gratis annoncering for din forretning. Du kan poste tilbud, events, produkter – hvad end der passer ind i din forretning. Potentialet med Google Post er stort, da det stadig er et felt med meget lidt konkurrence. De færreste virksomheder anvender Google Posts. Hos Kvantum har vi lavet en stikprøve fra Fisketorvet Shoppingcenter, hvor vi fandt at kun 11 ud af 86 butikker bruger Google Posts, og kun 8 butikker havde lavet en opdatering inden for de sidste fire måneder.  Kun ti ud af de 86 butikker havde udnyttet “descriptions” feltet, hvor du giver en beskrivelse af din forretning – Google åbnede for denne mulighed 1. maj 2018.

 

Tænk din fysiske tilstedeværelse ind i den digitale

Potentialet for at arbejde med Lokal SEO fremadrettet er stort. Når potentielle kunder søger efter noget på deres smartphone, så vil de gerne eksponeres for det, der er nærmest og mest relevant for deres søgning. Er der en restaurant i nærheden med gode anmeldelser? Ser stedet godt ud på billederne? Og hvornår har de åbent? Alt dette kan du nemt og enkelt imødekomme med en opdateret og specificeret Google My Business konto. Så selvom der er et stort fokus på e-handel, så glem ikke din fysiske butik. For hvorfor ikke lade disse gå hånd i hånd? Og lad din online tilstedeværelse hjælpe din fysiske