Google Shopping bliver gratis fra midt oktober

Google har annonceret, at de nu vil gøre Google Shopping gratis for annoncører i hele verden fra midt oktober. Initiativet er allerede i gang i USA, men nu bliver det altså også muligt i Europa for retailere at annoncere gratis på Google Shopping. Det er ikke det første gratis tiltag, Google har foretaget for at lokke retailere til at annoncere. Tidligere på efteråret skrev vi blogindlægget om den nye “Buy On” feature, hvor Google har frataget “commission fee” for de, der benytter sig af denne feature.

Google Shopping er en af de tjenester der, udover de organiske søgeresultater, findes i topmenuen på Google sammen med blandt andet “Maps” og “Billeder”. Det giver brugeren mulighed for at søge efter produkter for derefter udelukkende at få resultater fra forhandlere af produktet. Det gør det nemt for brugeren hurtigt at finde gode tilbud og sammenligne produkter og priser med hinanden. Selve de shopping ads, der findes i toppen af søgefeltet på en SERP (som en karrusel), vil stadig være forbeholdt de betalte annonceringer, og gratis annoncerne vil således udelukkende være at finde under “Shopping” kategorien på Google. 

Hvad er forskellen på en betalt og gratis shopping-annonce?

De gratis shopping-annoncer vil komme til at ligne de betalte både i form og indhold. Der vil stadig indgå billede, produkt titel, pris og andet info såsom ratings og “gratis levering” i gratis annoncerne. Men er der forskel på de gratis og de betalte annoncer? Læs med her. 

1. Placering – gratis annoncer vil være placeret under de betalte annonceringer

2. Visualitet – i en desktop version vil forskellen på annoncerne syne minimale, men i en mobilversion er det en anden snak. Her vil Google bestemme ud fra kategorien, hvordan den gratis annonce skal se ud. For eksempel vil Google give mere plads til beskrivelser af tech-produkter og tøjannoncer vil have et større billede. 

3. Sammenligning af shops – når brugerne browser i de gratis shopping-annoncer vil de som noget nyt have mulighed for at sammenligne et produkts priser på tværs af forskellige udbydere. Det vil skrue (endnu) mere op for konkurrencen om at yde de bedste priser, men det giver også brugeren en bedre shopping-oplevelse. 

Hos Kvantum hjælper vi dig gerne med at sætte dit brand op til gratis shopping-annoncering, hvis det er noget, du kunne tænke dig at kigge ind i. 

Gode råd til shopping-annoncering

Gratis annoncering bidrager til et styrket engagement mellem kunde og forhandler, idet dit brand opnår større synlighed på Google (gratis), og kunderne får et større sortiment at vælge imellem. Derudover kan dit brand opnå en hurtigere og nemmere transformation fra fysisk retail til online i kølvandet på Covid-19, hvor det er blevet afgørende at være tilstede online. 

I det følgende kan du læse et par råd til din shopping-annoncering:

1. Sørg for at bruge et unikt billede på dit produkt og undgå at duplikere billeder på flere forskellige annoncer. Det vil påvirke din CTR eller konverteringsrate i en negativ retning, hvis du f.eks. har en orange sko til et produkt med titlen “Adidas sneaker blå”. 

2. Brug “item_group ID” til at sammenkoble forskellige variationer af samme produkt til en enkelt liste, hvor brugeren kan scrolle mellem de forskellige styles, imens de stadig er på annoncen. Det vil gøre brugeroplevelsen bedre for brugerne. 

3. Sørg for at produkt, titel og beskrivelse stemmer overens, da det vil resultere i visninger af din annonce på relevante søgninger, hvilket vil skabe en bedre klik- og konverteringsrate.

4. Du kan derudover overveje at vise billeder på din annonce, hvor en model bærer dit produkt frem for blot et billede af produktet. Ifølge en undersøgelse fra det britiske “HelloClicks” viser det sig, at 82% er mere tilbøjelige til at klikke på et billede af en model, der bærer et produkt, frem for et billede hvor kun produktet fremgår. 

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Google Shopping bliver gratis fra midt oktober