I oktober 2018 besøgte Kvantums SEO-team SearchLove i London. Her deltog de, sammen med over 300 andre mennesker fra hele verden, i en to-dages konference fyldt med Search! Som altid var der også fokus på networking – og her var VIP-middagen søndag aften særligt begivenhedsrig. Til middagen deltog flere af konferencens talere, som er nogle af de mest kompetente inden for deres felt, og der var derfor rig mulighed for at spørge ind til deres erfaringer og viden omkring search.

Til konferencen var feltet af talere alsidigt. Det var en stor SEO-buffet med alt lige fra teknisk SEO i form af data og tests til mere content-relateret i form af newsjacking og kreative ideer til linkberigelse. Til konferencen talte i alt 19 specialister, og de var kommet ind fra både England, USA og Canada.

 

Forbrugeren i fokus

Det gennemgående budskab for næsten alle oplæg var, at der i dag er behov for et mere brugercentreret fokus, samt et behov for virkelig at “kende” sin forbruger for at kunne levere det bedst mulige og konkurrencedygtige digitale produkt. Talerne lagde vægt på brugervenlighed i opbygningen af IA indenfor e-commerce, samt hvordan du skaber både brugervenligt og interessant content, der både er datadrevet og kreativt. Der handler altså om både tekniske aspekter og kreative vinkler for at give forbrugeren en oplevelse, der får dem til at blive i webshoppen og foretage en konvertering. Flere talere lagde vægt på, at man skulle “remember to build the fundamentals before focusing on the shiny things” . Dvs. at det handler om at have styr på de fundamentale funktioner af en webshop eller hjemmeside, inden du bygger det ekstravagante fyld ovenpå. Din forbruger skal kunne navigere rundt på hjemmesiden og finde det, de leder efter.

 

Bliv klog på dine kunder med data

Generelt er der en tendens til at virksomheder og brands ikke kender deres forbrugeres behov. Els Aerts udtalte i sit oplæg om “User Research done right” at: “80% of companies say they’re customer-centric, only 8% of their customers agree”. Og det er netop her ens værdi som digitalt marketing bureau skal stå sin prøve. Hos Kvantum indsamler vi data ud fra forbrugernes søgeadfærd, og vi kan derfor give vores kunder indblik i deres målgruppes adfærd. Når man kender sine kunder og forstår deres adfærdsmønstre på digitale platforme, så skaber man også et langt bedre udgangspunkt for at arbejde strategisk med andre discipliner så som PR og branding.

 

Tak til SearchLove 2018

Efter en spændende, lærerig og sjov tur til SearchLove i London, er vi kommet hjem tanket op med ny viden, interessante holdninger, nye bekendtskaber og ikke mindst nye måder at arbejde med SEO på.

På baggrund af turen til SearchLove 2018, har vi valgt at udgive en række blogindlæg, om de emner og pointer vi fandt særligt interessante. Dette er således det første indlæg i rækken, og resterende vil blive uploadet til Kvantum bloggen løbende.