Kvantum besøgte i oktober 2018 konferencen SearchLove i London. Udover de mere hardcore SEO-discipliner som IA-struktur og SEO-testing,  blev der også lagt vægt på det mere kreative aspekt af SEO, nemlig indhold. Flere af talerne havde pointer og eksempler med, hvor kreativt indhold har ramt målgruppen så godt, at det har genereret flere hundrede links. Fokus gik på, at underholdende indhold med nyhedsværdi skaber brand awareness ved at gå viralt. Og det er mere relevant for SEO-folk, end man lige går og tror. 

Selvom nogle af talernes input på at skabe kreativt indhold, var ud over det sædvanlige indenfor SEO, er det noget vi som digitalt marketing bureau kan tage med os videre i vores eget arbejde, da det giver et indblik i de mange muligheder, der er for at skabe indhold – dermed også synlighed online for en kunde og vigtigheden i at skabe brands, folk husker. Det kan bl.a. gøres ved at skabe content, der kan deles i nyheder, reklamer og/eller på de sociale medier. Der var to talere, som var særligt interessante i denne sammenhæng, og som bød ind med nye og interessante vinkler på arbejdet med content og brand awareness.

 

Underholdende og kreativt video-content

Julie Scott, der er General Manager hos The Onion i Chicago, havde i sit oplæg den påstand at: “consumers don’t want to watch another ad – they want to be entertained”.

Hun forklarer, hvordan det handler om at skabe indhold, der er relaterbart og underholdende – fordi det er, hvad folk vil have – underholdning! De vil underholdes frem for at se reklamer. Samtidig har underholdning en høj delingsrate, da det netop er den slags indhold, der går viralt på de sociale medier.

The Onion Lab er eksperter i at skabe video-content til kunder, der vil styrke deres brand-awareness. Der vil altid være et aspekt af humor, for målgruppen skal underholdes af videoen og ikke bare promoveres for en ny reklamefilm. Hvis de er underholdt, vil de oftere dele indholdet, og fortælle andre om reklamen.

For at skabe succesfuldt indhold, er det vigtigt have en forståelse af brand-historien og virksomhedens tone of voice. Video-content er, som de fleste efterhånden er klar over, vejen frem – også inden for SEO-disciplinen. Som Deepasha Kakkar skriver i artikelen “How videos generate quick SEO results” fra Search Engine Watch; The ease, accessibility, and immersion of video means that people spend a longer time watching content that you produce.” Så hvis vi, ud fra Julie Scotts råd om at skabe underholdende indhold, kan anbefale vores kunder at producere sjovt og interessant video-content – så er vi måske et skridt foran!

Skab brand awareness i mediestormen

Udover at have fokus på video-content, så ligger der også mulighed i begrebet newsjacking. På konferencen holdte Ryan Charles fra HireAhelper et interessant oplæg omkring Newsjacking, og hvordan det kan bruges til at skabe brand awareness på en ny og kreativ måde. Det handler om at tænke ud af boksen, og placere sit eget brand i nyhedsstrømmen. Newsjacking vil sige; en nyhed, der bruges til at promovere et brand eller produkt. Værdien ligger i at man, udover brand awareness, kan opbygge high authority links med newsjacking.

“66% af consumers want brands to take a stand” – så hvis du er et brand med en bestemt holdning, så er newsjacking en smart måde at formidle den på.

Newsjacking skal ikke ses som en måde at stjæle historier eller fokus fra journalister. Ryan Charles nævnte i denne sammenhæng, begrebet HARO (help a reporter out), og gjorde det klart at “you are not stealing the story, you are adding the story”. Newsjacking er en svær disciplin, som kræver et ekstremt overblik og styring. Derfor er det vigtigt at have tingene på plads in-house, inden det sendes i mediernes retning. Det er fx vigtigheden i at have en talsperson, og en damage control plan, hvis noget skulle gå galt.

Hos Kvantum sætter ideen om Newsjacking stof til eftertanke i den måde vores kunder skal bevæge sig i medielandskabet. At få kunder i diverse nyhedsmedier kan skabe stor link-værdi og synlighed. Men vær forberedt på at journalist-verdenen er utilregnelig, og selv de mindste ting kan eksplodere.

 

Dit brand i den digitale mølle

Både Julie Scotts og Ryan Charles’ oplæg, er gode eksempler på at brands, nyhedsmedier, kommunikation, digital marketing og sociale medier bevæger sig i samme akse. Brands’  synlighed i medieverden er blevet større, hvilket også kan gøre det svært at skille sig ud og få forbrugernes opmærksomhed. Som der står i artiklen “Brands skal give mening” fra Markedsføring: Væksten i digitaliseringen og de sociale medier betyder, at forbrugerne oplever en voldsom content overload. Og vi ved, at de fleste oplever, at det content, de møder, er ligegyldigt”. Der bør derfor være et fokus på at skille sig ud. Og selvom Newsjacking, og Comedy content kan være en stor mundfuld, er det uden tvivl noget vi kommer til at støde endnu mere på fremover, også indenfor SEO. Skab værdifuldt indhold, der giver mening for forbrugeren, og slip det så fri i den digitale mølle.