2020 bragte et hidtil uset antal virksomheder ind i e-handelsæraen. Et godt og vigtigt træk for danske og internationale virksomheder. Børsen bragte den 30. december en længere artikel om dette. Men denne e-handelsekspansion kommer ikke gratis og sker ikke af sig selv.

Det på trods af at vi har set en modning af e-handel – ikke kun herhjemme, men også i udlandet – en modning med op til 6 til 10 år. Og i Danmark har vi vist stor råstyrke og omskiftelighed i månederne efter nedlukningen og kastet os ind i en udvidet e-handel.

2021 byder også på et stort MEN for e-handlen og i særdeleshed de ‘nye’ e-handlende virksomheder; for 2021 bliver året, hvor distancen skal stå for mange af de ‘nye’ e-handelsvirksomheder.

For lige så fornuftigt som det var at kaste sig ind i e-handel, lige så svært bliver det, når virksomhederne skal udvikle og opdyrke e-handel som et ligeså professionelt ben som wholesale og fysisk detailhandel. En hel del faktorer skal spille sammen og spille ind for, at succesen kan indfinde sig i denne kanal. Når markedet for salg pludselig er blevet globalt, så kan det komme ud på et, om du har 3 eller 300 retail butikker i Danmark, hvis udenlandske aktører kan udkonkurrere dine priser, service eller brugeroplevelse. Online bliver dermed en gearing, der kræver meget.

Derfor skal man sørge for bl.a. at have:
– En god samarbejdspartner, der giver dig de korrekte data og salg til den rette pris i Google og Facebook
– Styr på data, så du kan udvikle det marked, du er i
– Styr på den digitale kunderejse, segmenter og prisen for at skaffe et nye salg
– Forståelse for hvilke kanaler dit brand skal være i, eller ikke være i.
– Styr på hvornår du skal ekspandere til andre lande (for e-eksport er lige om hjørnet, når du er blevet digital)
– Styr på alt backoffice, lagerstyring, fragt og it generelt

Har du styr på ovenstående, så har du minimeret risikoen for at fejle med e-handel.

Godt nytår.

Skrevet af: Martin Jagd Graeser, CEO & Founding partner hos Kvantum Copenhagen