Lysten til at udvikle sig og prøve noget nyt drev Sigrid Willads Petersen væk fra jobbet som gymnasielærer til noget helt andet.

Hvordan er det nu med forskellen på chinos og almindelige bukser? Og hvad ville en tysk mor skrive i Google-søgefeltet, hvis hun leder efter et par chinos til et af børnene?

Der er virkelig meget nyt, som Sigrid Willads Petersen skal lære i sit nye job som junior e-commerce marketing – og Amazon-specialist hos marketingbureauet Kvantum. En helt ny branche med 117 nye fagudtryk.

“Det er helt vildt spændende med alt der her, jeg skal lære – alt det tekniske i tekstilbranchen og i annonceverdenen. Og så kan jeg kombinere det med mit kendskab til sprog og kultur og få det hele til at smelte sammen, så jeg kan begynde at skabe værdi i markedsføringen, forklarer hun om jobbet, hvor hun og Kvantum skal hjælpe kendte modemærker med at øge salget på det tyske marked”.

Tyskland er Danmarks vigtigste eksportmarked, så Sigrid må være ”gefundenes Fressen” (en lækkerbisken, red.) for danske virksomheder, for hun færdes hjemmevant i tysk sprog og kultur: Hun har boet i Köln og München og har taget en universitetsuddannelse, der gav adgang til at undervise i tysk og dansk på gymnasieniveau, senest på handelsgymnasiet i Holstebro.

“Jeg kan huske, hvordan jeg som ung lektor kom frisk og glad ind ad døren og virkelig brændte for at undervise eleverne i tysktimerne, fortæller Sigrid Willads Petersen, som har mange gode minder fra tiden som gymnasielærer”.

“Men efterhånden, som årene gik, havde jeg fået børn, holdt barselsorlov og var væk fra skolen i et stykke tid, hvor vi besøgte en af mine tyske venner i New Zealand – og jeg kunne mærke, at der manglede noget. Det sprog, jeg hørte og læste, var jo elevernes tyske sprog. Jeg brugte tid på at rette deres udtale og deres skriftlige arbejde, men jeg savnede at skrive noget selv og at arbejde mere med kulturen i sproget”, forklarer hun.

Farvel til fast job

Det endte med en opsigelse – til stor forbavselse for kollegerne, som havde svært ved at forstå, at nogen kunne forlade et godt fast arbejde som lektor.

“I første omgang opsøgte jeg Startvækst-konsulenten i Businesspark Struer og blev rådet til at tage et iværksætterkursus, og så etablerede jeg mig som freelancer og fandt blandt andet nogle oversætter-opgaver”, fortæller Sigrid Willads Petersen.

Danskere med rigtig gode tysk-kundskaber burde være i høj kurs, men det var ikke helt enkelt.

“De fleste har brug for kundeservicemedarbejdere, der kan tale tysk på modersmål-niveau. Men i virkeligheden er selve jobbet på et HK-funktionsniveau. Jeg ville nok være bedst i krydsfeltet mellem kundeservice og kommunikation, men det var svært at finde opgaver der”, fortæller hun.

Undervejs supplerede hun med at bistå andre med at skrive fondsansøgninger, fordi hun generelt er ”dygtig til at skrive godt og langt”, som hun selv siger det. Og så længe, hun kunne tjene lige så meget som dagpengesatsen, gik det jo nogenlunde med at være freelancer.

Vi har et job til dig

Men så en dag ringede en gammel ven, Martin Jagd Graeser, som er partner i reklamebureauet Kvantum. Snakken faldt på Sigrids nye opgaver og ønsker for fremtiden.

– Noget af det første, han siger, er: ”Hvorfor ringede du ikke til mig? Vi kunne da sagtens bruge dig!” – og det havde han vel egentlig ret i. Men så talte vi om, hvor mange timer, jeg gerne ville have, og jeg gerne ville arbejde med. Og så vendte han tilbage med et tilbud om, at jeg kunne blive ansat hos dem, fortæller Sigrid Willads Petersen.

Det lød som et drømmejob. Men bureauet ligger jo i København, og Sigrid bor i Struer med sine børn og sin mand, der stadig arbejder på handelsgymnasiet i Holstebro.

– Kvantum arbejder meget målrettet med ledelse og med strukturer. De vil gerne arbejde anderledes og fleksibelt – og har vi lært noget af corona, så er det jo, at man sagtens kan være effektiv, selv om man sidder et andet sted. Så de syntes, det lød spændende, da jeg foreslog, at jeg kunne bemande et satellit-kontor her i Struer, siger Sigrid Willads Petersen.

Personlig rejse

Og sådan blev det. Nu har reklamebureauet lejet et kontor i Businesspark Struer til en brøkdel af, hvad det ville koste i København.

“Det fungerer, fordi de kender mig og ved, hvilken etik og arbejdsmoral, jeg har. Men selvfølgelig skal jeg også til København en gang imellem for også at blive en del af kulturen i deres team. Det er da også fedt at få det der storby-sus en gang imellem, hvor jeg kan være på deres kontor i Toldbodgade og kigge ud over Amalienborg og Operahuset”, siger Sigrid Willads Petersen.

Men har det seneste halvandet år som freelancer så bare været en omvej til drømmejobbet? Nej!

“Som gymnasielærer havde jeg jo ikke noget netværk eller en kundebase med mig. Jeg havde brug for at gå ud og finde ud af, hvad jeg kunne bidrage med, og at se, hvor jeg kunne skabe værdi både for andre og for mig selv”.

“Nogle mener, at som iværksætter skal det være ”gå all-in eller gå hjem!” – men det vigtigste for mig var udviklingen hen mod der, hvor jeg er nu”, siger hun og stråler som en sol, når hun taler om de mange nye oplevelser, der venter i det nye job.

Læs hele artiklen i Erhverv+ her.