Social selling er en trend som mange brands kom med på, da det for et par år siden blev muligt at sælge produkter via sociale medier. Instagram lagde fra land med deres check-out funktion i 2019, som du kan læse mere om her. H&M, Nike og Zara kom med på bølgen som nogle af de første. Senere flere “mindre” brands også. Men det er ikke kun Instagram, der gør shopping i app’en muligt. På Facebook har brands den samme mulighed for at sælge deres produkter. Vi har hjulpet flere kunder ind på disse platforme og hjulpet dem ikke kun med det tekniske men også den mere strategiske del.

Nu er det blevet Vilas tur. En af Bestseller koncernens 22 brands kigger nu ind i det såkaldte social selling, som det hedder. Det er nemlig blevet sådan, at alle Vilas danske butikker (13 stk.) har fået deres egen webshop her i januar, som nu udrulles til andre lande, hvor nedlukning også gør store indhug i omsætningen fra de fysiske butikker.

Simon Khong Harbjerg, chef for Vila, udtaler den 1. februar til Finans.dk: “Der er brug for at gå nye veje i et svært marked. Salg via sociale medier virker for os, og her kan vi lave en fælles platform, som er bundet op på butikkerne og deres varer på hylderne frem for et centralt lager. I januar har vi trods tvangslukkede butikker på den måde sikret et godt salg. Nu skal vi udnytte det fulde potentiale i det, som vi har bygget op”.

Der er mange fordele ved social selling. Udover at du får solgt dine varer, så har du også mulighed for, via de nære medier som sociale medier, at skabe en mere dynamisk kontakt til dine kunder, og samtidig bruge nye dataindgange til disse, for i sidste ende at udvide din skare af kunder.

Er du interesseret i at øge din omsætning på Instagram så lad os tage en dialog herom. Kontakt Martin Jagd Graeser på e-mail: martin@kvantum.com eller telefon: +45 53 77 15 54.