Digital marketing er x-faktoren hos Bundgaard Sko

Metodisk tilgang giver Bundgaard Sko markante resultater med digital markedsføring. Nu satser det danske kvalitetsmærke digitalt. Både på at være kollektionspartner til Amazon og på selv at eksportere til især det tysktalende Europa.

Bundgaard Sko har en stærk kanal i form af førende skotøjsbutikker, og de ikoniske danske børnesko har man i seks-syv år desuden kunnet købe gennem en webshop. Men nu sætter kategorilederen Bundgaard Sko ekstra turbo på den digitale markedsføring, i takt med at forældrene vender sig stadig mere mod nettet, når de køber tøj og sko.  

Vækst i salget

”Vi har aktuelt set en klar vækst i forhold til den samme periode sidste år. Forskellen er, at vi bruger en metodisk og gennemarbejdet tilgang,” siger CEO Ulrik Schultz fra Bonvita, der står bag brandet Bundgaard Sko. ”Det stærkeste resultat er næsten, at 38 pct af salget kom fra generiske google-søgninger på f.eks. ”børnesko”. Det betyder, at flere nye barnefødder oplever komforten og funktionaliteten, som er kernen i Bundgaard Skos traditionsrige historie.”

”Kampagnemæssigt tæller det selvfølgelig også, at prisen pr. klik er halveret til under tre kroner, og at antallet af kliks er mere end firedoblet. Samlet set ser vi den digitale markedsføring, som en meget vigtig vej til vækst både i Danmark og i udlandet,” siger Ulrik Schultz.

ROAS helt i top   

Bundgard Sko optimerede sit produktfeed i shoppen bl.a. ved at tilføre EAN-numre i webshoppens produktbeskrivelse, der også blev forbedret og præciseret på anden vis.  Det strukturerede arbejde handlede om at optimere brandet op mod Google Shopping. Samtidig gennemførte virksomheden nogle strukturerede kampagner, og sammenlignet med sidste år fordoblede man omkostningen til digital annoncering; dog uden at bruge over 10.000 kr om måneden.  

”Return on advertising spend (ROAS) er helt i top, og det styrker vores tro på digital markedsføring. Det er afgørende på langt sigt, at vi får en stærk position på den digitale markedsplads. Derfor er vi også til stede på Amazon, som fylder meget på vores vigtigste eksportmarked i Tyskland,” forklarer Ulrik Schultz.

Stærkt partnerskab

Bundgaard Sko åbnede sin webshop i 2013, men det afgørende nye i den digitale turnaround er at satse langt mere samlet på digital tilstedeværelse. En ny manager af webshoppen og samarbejdet med det digitale bureau Kvantum Copenhagen har gjort den store forskel.

”Vi formåede selv at komme fra start med egne og eksterne kræfter. Efterhånden er forretningen blevet større og vigtigere for os, og teknologierne udvikler sig hele tiden. Derfor var vi nødt til at opruste med dedikerede ressourcer internt og eksterne spidskompetencer at udvikle vores online-forretning,” siger han.

”Digital markedsføring rummer jo en række selvstændige discipliner som SEO, adwords, Amazon-optimering, tilpasning til eksportmarkeder og meget mere. Kvantum har de specialister, som vi trækker på, og de er meget skarpe på den digitale dagsorden. Deres analyser ligger bag vores satsning, og nu får vi de resultater, som vi havde håbet på,” siger Ulrik Schultz.  

I dagligdagen arbejder konsulenterne fra Kvantum tæt sammen med Bundgaard Sko for løbende at skrue på de rigtige håndtag.

”Kvantum hjælper os helt praktisk med eksempelvis at styre og evaluere brugen af søgeord. De tilfører også en stærk viden om digital markedsføring i Tyskland, og det er meget centralt for os at vokse i Schweiz, Østrig og Tyskland, hvor Bundgaard har en lang tradition og et stærkt brand.”

Digital forvandling

Langsigtet og metodisk arbejde på flere fronter på samme tid er nøglen til Bundgaards Skos digitale forvandling. Bundgaard har en historie tilbage fra 1904 og har igennem årene været kendt at designe komfortable sko til børn i alderen op til 12 år. I e-handelens yngre dage var ejerskifte og turbulens med til at skabe en krise, så Bundgaard Sko var digitalt usynlig, og dette efterslæb er den hæderkronede kategorileder i børnesko først nu ved at komme over.

Det digitale turnaround står øverst på dagsordenen, for i disse år er væsentlige andele af markedet for børnesko flyttet over på nettet. Kunderne sikrer sig tid og ro i hjemmet til at lade barnefødderne prøve skoens fit, som netop er Bundgaard Skos særkende.

Turnaround

”Vi ser os selv som kategorileder indenfor børnesko, og vil gerne være top-of-mind, når forældre vil give deres børn de bedste sko. Ofte starter kunderejsen med research på nettet, inden man køber i fysisk butik eller online.  Vi ønsker at understøtte denne rejse bedst muligt. Derfor arbejder vi med mange dygtige forhandlere, og vi er samtidig bevidste om, at vi skal fortælle produktets historie digitalt og styrke vores brand,” siger Ulrik Schultz.

Bundgaard Sko produceres i Europe, hvor den nedarvede erfaring med design, fit og komfort efter mange års arbejde med kvalitet slår helt igennem. Nu har Bundgaard Sko blot sat yderligere turbo på sin online fortælling om de komfortable og funktionelle sko til aktive og undersøgende børn.   

”Kvantum har de specialister, som vi trækker på, og de er meget skarpe på den digitale dagsorden. Deres analyser ligger bag vores satsning, og nu får vi de resultater, som vi havde håbet på,” siger CEO Ulrik Schultz fra Bundgaard Sko.  

—–

Fakta: Kampagne gav 1000% mere omsætning

Bundgaard Sko arbejder struktureret med Google Shopping og et optimeret shopping feed, som bl.a. indeholder EAN numre. Det giver en kvalitet, som Google kan lide. Bundgaard Sko supplerede med målrettede shoppingkampagner. I forhold til samme periode året før steg salget 1000%. Omkostningen til Adwords blev fordoblet, og shoppen fik over fire gange flere clicks til en gennemsnitspris på det halve. 38% af omsætningen kom fra den generiske kampagne på søgeord som ”børnesko”, hvilket er ensbetydende med nye kunder. Den generiske shoppingkampagne performede til slut bedre end kampagnen på ”Bundgaard Sko”. Forretningen voksede med 420% flere konverteringer, 88% nye brugere og 148% højere konverteringsrate. Google står som trafikkilde bag denne vækst med 69% af alle konverteringer, hvoraf Google Shopping driver 68%. 

—–


Se flere cases:

Mads Nørgaard – samarbejde bygget op omkring tillid og faglighed

Alene på Google trafik (SEM og SEO) er der skabt 28% mere omsætning. Den er skabt på baggrund af 38% flere besøg og en 16% højere salgsrate. Der har på et år været 60% flere salg alene skabt på Google trafik. Læs casen her.

BabyDan bruger Amazon med omtanke 

På blot 3 måneder kunne vi mere end fordoble Babydans salg på Amazon. Læs casen her.

Vil du høre mere om at være kunde hos Kvantum, og se hvilke resultater vi vil kunne lave for jeres virksomhed, så kontakt os

Kontakt os