Maria Black Pinterest kampagne


Baggrund

Siden 2010 har Maria Black skabt smykker med formålet om at favne individualitet og personlig stil. I dag kan brandet købes i hele verden både online og fysisk.

Kvantum har siden 2019, med stor succes, hjulpet Maria Black med at forbedre sin online performance både i Danmark og i udlandet. Casen taler for sig selv, og er intet mindre end en fantastisk historie der skaber grundlag for fremtidig online vækst og test af nye muligheder.

Med stor online vækst og en solid strategi for tiltag på Google Ads, Google Shopping, SEO og Facebook falder en naturlig samtale på, hvilke nye muligheder der kan udnyttes og testes. Således blev online væksten omsat til en test af annoncering på det sociale medie Pinterest for Maria Black i Danmark.

Løsning

Instagram, Facebook og Pinterest er alle hverdagsmedier som 60% af danskerne over 12 år søger til dagligt*. Det er oftest på de sociale medier, at brugeren findes når de færdes på nettet, og det gør dem til et stærkt led i kommunikationen med en potentiel kunde. Som modebrand på de sociale medier, er det ikke nok bare at vise sine produkter. Mode handler om at inspirere gennem livsstil, billeder og engagement. Især Facebook, Instagram og Pinterest er gode midler til at skabe engagement og interaktion mellem brand og bruger.

Det, der skiller Facebook og Instagram fra Pinterest, er det formål, brugeren kommer til mediet med. Facebook og Instagram bliver primært brugt til at få indblik i nutiden; et øjebliksbillede af hvad ens netværk foretager sig, og hvad de virksomheder, man følger, har at sige. Mens Pinterest bruges til inspiration til nye projekter, mode, livsstil og indretning, og mediet er derfor en god kanal til at skabe interaktion og engagement mellem afsender og modtager. Muligheden på Pinterest ligger i at påvirke først i købsprocessen, hvor beslutningen om, hvad man mangler, endnu ikke er fastslået.

Vi har set gode resultater ved at have en fast kampagne på Facebook for Maria Black. En kampagne der havde til formål at samle de brugere op, der ikke konverterede på sitet. Vores erfaringer fra Facebook skabte grunden for en test af remarketing kampagner på Pinterest for Maria Black i Danmark i perioden fra september 2020 – januar 2021.

Effekt

Sammenlignet med mediespend’et (brugt på samme kampagne på Facebook i samme periode) brugte vi til sammenligning 52% på Pinterest kampagnen. Det havde bemærkelsesværdigt gode resultater:

→ +43% flere eksponeringer, til tidligere besøgende
→ +41% flere klik, fra tidligere besøgende
→ +28% højere omsætning, fra tidligere besøgende
→ +29% flere salg, fra tidligere besøgende

Dertil kan man lægge bonus effekten af nye potentielle kunder for Maria Black.

Unikt for Pinterest er, at brugerne interagerer med annoncer på en anden måde end på Facebook og Instagram. Det er normen, at der gemmes relevante pins på storyboards, og på den måde skabes der ringe i vandet, hvor annoncen kommer videre ud til nye potentielle kunder. I perioden var der 462 saves, der skabte følgende resultater:

→ 35% ekstra eksponeringer, til nye potentielle kunder
→ 11% ekstra trafik til sitet, fra nye potentielle kunder

Vi har taget de enormt positive effekter af kampagnen på Pinterest et skridt videre, og derfor har vi i skrivende stund udvidet kampagne typen til alle markeder for Maria Black. Samtidig er vi i gang med at teste endnu flere muligheder.

I den kommende tid kommer vi til at teste målretning af nye potentielle kunder gennem act-a-like audiences samt annoncering baseret på emner og søgeord.

Kontakt os

Skal vi se på muligheden for annoncering af dit brand på Pinterest? Kontakt da Martin Jagd Graeser på e-mail: martin@kvantum.com

 

Maria Black Halskæde
Maria Black Pinterest armbånd
Maria Black Smykker
Maria Black Ankelkæde