Politiken kampagne

”Kvantums store ekspertise, erfaring og hurtige ageren hjalp os med at lancere en større kampagne på flere platforme med meget kort varsel. Med deres hjælp blev kampagnen en stor succes, og vi er utrolige glade for at de kan supplere med kompetencer og viden om digital markedsføring på områder, hvor vi selv mangler” - Simon Fancony, senior business developer Politiken


Baggrund

Politiken stod i februar 2020 overfor at skulle køre en landsdækkende brandingkampagne for avisen. I samarbejde med &Co. (The North Alliance) skulle vi hos Kvantum drive denne kampagne via Youtube.

Samarbejdet var en udvidelse af det allerede eksisterende samarbejde med Politiken, hvor Kvantum til daglig håndterer det online abonnementssalg for Politiken

Løsning

Youtube blev valgt som medieplatform ud fra præmissen om, at de mest effektive kampagner er dem, der får folk til at snakke og dele, og en kampagne på netop dette medie skulle hjælpe Politiken med at give videoproduceret indhold en bred cirkulation inden for målgruppen.

Politiken havde i samarbejde med reklamebureauet &Co. produceret en række kampagnefilm, som de ønskede at promovere til et bredt publikum i alderen 25-45 år på de geografiske områder: København (+30 km), Odense (+15 km) og Århus (+30 km). Med den rette CPV (Cost Per View) opnåede kampagnen samlet set en reach på 4,8 mio fordelt på 4 forskellige formater.

Effekt

Filmene blev delt op i flere forskellige formater, så vi kunne teste formatholdbarheden af dem – to film var i fuld længde henholdsvis ”hero-filmen” og ”forandrings-filmen” og således også et par ”bumpere”, som resultat af de to hovedfilm, der skulle cirkulere på YouTube. En bumper er en afkortet film på få sekunder, der bl.a. kan laves i reklameformat til visning mellem to længere film.

→ Den fulde hero-film opnåede imponerende 2,2 millioner visninger på bare 9 dage. Heraf var 737.948 unikke brugere.

→ Den fulde forandringsfilm kørte fra 24. februar til 27. februar 2020, og nåede på 4 dage 754.763 annoncevisninger heraf 376.352 unikke brugere.

Bumperen til forandringsfilmen fik på bare 2 dage 1 mio. annoncevisninger på YouTube. Heraf var 476.496 af brugerne unikke.

→ De resterende bumperfilm kørte ligeledes fra 27. februar til 29. februar 2020 og nåede på 3 dage samlet set 788.971 annoncevisninger heraf 421.041 unikke brugere.

Skal vi tage en uforpligtende snak?