Sportmaster


Baggrund

I efteråret 1979 blev virksomheden grundlagt af 16 DIFA-isenkræmmere. Og i stedet for at sælge sport-, camping-, og fiskeudstyr i deres isenkrambutik, valgte de at etablere rigtige sportsbutikker i selvstændige lokaler, som i begyndelsen gik under navnet DIFA Sport.

I 1987 begyndte butikkerne at målrette deres koncept med nyt logo og et fælles butiksnavn på facaderne. Siden er brandet blevet endnu mere tilpasset og målrettet særligt til den digitale æra, vi befinder os i nu, med Sportmasters egen webshop og kundeklub, og i dag beskæftiger kæden intet mindre end 1.000 medarbejdere.

Sportmaster har store ambitioner ikke mindst er det seneste opkøb et bevis på dette. I 2019 blev Sportmaster nemlig opkøbt af Sportmaster Pte. Ltd., der også har butikker med samme navn i Kina, Polen, Rusland, Ukraine, Kazakhstan m.fl.

Løsning

Vi har arbejdet for Sportmaster siden 2019. Vi har hjulpet dem med SEO og Analytics samt arbejdet med analyse af online data. Derudover har vi under Covid-19 nedlukningen og frem hjulpet Sportmaster med udviklingen af sider, der på baggrund af BI data, skulle sælge hjemmetræningsudstyr.

Ud over at arbejde med SEO har vi hjulpet Sportmaster med Tag manager-opgaver, som handler om at udforme koder, også kaldet tags, på et website, der gør det muligt at måle mere præcist på effekten af de tiltag, der foretages på et site, samt hvordan brugerne interagerer med sitet. Vi har været hele vejen rundt på paletten i forhold til optimering af Sportmasters e-commerce forretning, og har altså ikke kun lavet klassiske digitale marketingopgaver for dem.

Effekt

→ På SEO-indsatsen har Sportmaster formået at styrke sin online performance selv i lyset af coronakrisens indtog i Danmark. Sportmaster reagerede hurtigt under nedlukningen af de fysiske butikker, hvor de måtte sande, at indtægten i denne tid måtte og skulle komme fra online. Derfor hjalp vi Sportmaster med at sætte sider op på webshoppen, der havde til formål at sælge hjemmetræningsudstyr. Da disse sider i april begyndte at generere trafik resulterede det i, at der i april måned 2020 kunne ses en stigning på 68% i antallet af nye brugere på sitet, hvis man sammenligner med april året før. Derudover steg antallet af transaktioner på shoppen med 23% i samme periode.

→ Mere generelt kan det siges om Sportmaster, at det grundlæggende SEO arbejde har virket og haft imponerende effekt på nogle helt essentielle søgeord. Således ligger Sportmaster på en solid førsteplads på blandt andet søgninger som “nike free dame”, “tennisstrømper” og “motionsredskaber”, hvis man ser på en 12 måneders periode.

Sportmaster

Skal vi tage en uforpligtende snak?