Coronakrisen har accelereret e-handelsudvikling i Danmark

Coronakrisen har haft store konsekvenser på forbrugeradfærden, mange virksomheder oplevede i den første fase stor nedgang. I den første uge efter at Danmark lukkede ned, oplevede virksomhederne ifølge FDIHs nyeste analyse, en nedgang på mere end 38%. Mange virksomheder var hårdere ramt end ellers, grundet en mangelfuld eller ingen online tilstedeværelse. Derfor, har disse virksomheder været nødsaget til, at justere deres fokus, og lægge kræfter i e-handel, med positiv til følge. 

De seneste målinger afslører, at over halvdelen af netbutikkerne oplever en fremgang på mindst 25%, og knap en tredjedel oplever en fremgang på mere end 50%. Det viser at coronakrisen har accelereret og modnet udviklingen i måden vi handler på nettet på.

Hvad skyldes denne udv.? Den største udvikling ses hovedsageligt i at “nye” kunder strømmer til i netbutikkerne. Kunder, som ellers før lagde størstedelen af deres penge i de fysiske butikker. Det er en udviklingen, der ifølge FDIH, giver tiltro til tiden efter Corona for de danske e-handelsvirksomheder.

En anden analyse udfærdiget af Emarsys, viser at netop de virksomheder med størstedelen af salg i fysiske butikker, er dem der oplever den største vækst i deres online detailomsætning. Interessante tal og konklusioner, netop i en tid, hvor de fysiske butikker er så hårdt ramt på likviditet og manglende kunder

På trods af en generel fremgang, så oplever 10% af netbutikker en gevaldig nedgang i salget. Ydermere oplever flere udfordringer med at få deres varer hjem. 

 

Coronakrisen har accelereret e-handelsudvikling i Danmark

Du kan læse hele FDIH’s analyse/artikel på FDIHs hjemme side her.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Coronakrisen har accelereret e-handelsudvikling i Danmark