Direct-to-Consumer er den nye digitale strategi for producenter

Gå den mest direkte vej til markedet. Den fremgangsmåde benytter stadig flere producenter sig af i ind- og udland, fordi den giver gevinst på en række parametre, herunder brandværdi, time to market og digital innovation. Men den kræver forberedelse og omstillingsparathed.

 

“Cut out the middle man.” Denne kommercielle grundsætning har eksisteret i århundreder, og ideen er stadig yderst relevant i dag med D2C, Direct-to-Consumer, hvor stadig flere producenter vælger at sælge direkte til forbrugerne fra egen hjemmeside. For eksempel virksomheder som Shaping New Tomorrow, Barrons, Tailormade, Labfresh og Son of a Tailor. Dansk Erhverv fortæller, at i USA steg det digitale D2C-salg med 45 procent i 2020 og udgjorde 14 procent af den totale e-handelsomsætning. Ifølge eMarketer vil D2C nå en omsætning på knap 175 milliarder dollar i 2023. I en britisk undersøgelse fortæller hele 47 procent af brand CMOs, at de i dag sælger mere D2C end nogensinde før, skriver Retail Times.

 

Forbrugerne er med på bølgen. En e-handelsanalyse fra Dansk Erhverv viser, at 40 procent af forbrugerne vurderer, de får den bedste og mest detaljerede information direkte fra producenten.

Derfor virker D2C

Hvad er baggrunden for denne trend? Det er der flere årsager til. Covid-19 har ændret spillereglerne. Pandemien gik hårdt ud over detailhandlen, og det har været et naturligt træk for producenter at gå mere direkte forbrugerne, som tilsvarende har vænnet sig til at handle mere online.

OBS: Ovenstående indlæg er et uddrag af en artikel, der oprindeligt er bragt i pej gruppens tidsskrift TID & tendenser. Læs hele indlægget her:

Direct-to-Consumer er den nye digitale strategi for producenter

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Direct-to-Consumer er den nye digitale strategi for producenter