Få styr på data og styrk din forretning

Data er et afgørende led i din e-commerce forretning. Og det har aldrig været vigtigere at have helt styr på prioriteringen af dine datakilder, og være klar i spyttet om, hvilke målepunkter der skaber reel værdi for forretningen.

Torsdag 7. april 2022 satte vi derfor fokus på hvordan du arbejder med datakilder og skaber mere værdi med den data, du har i din forretning til vores første online talk. Til det formål var Steffen Langgård Jørgensen fra WakeupData og Rasmus Frølund Thomsen fra Kvantum inviteret i studiet, hvor de blandt andet fortalte om:

  • Hvad skal du have på plads for at få mere ud af de data, du allerede har?
  • Hvordan udvikler og optimerer du dine digitale marketing-kampagner med produktdata?
  • Hvordan beriger du data effektivt, så du kan sælge mere på tværs af platforme og kanaler.

Her er de vigtigste key take aways:

Først og fremmest skal du have styr på, hvad skal du have på plads for at få mere ud af de data, du allerede har.

Få styr på jeres datakilder
Produktdata kan gemme sig i mange forskellige systemer, og det er vigtigt at få mappet hvilken data der er gemt hvor, hvorvidt det kan trækkes ud og hvordan.

Få styr på jeres produktdata
Målet er at få samlet data i en total model over produktet. Det kræver, at man kombinerer både direkte og indirekte kilder.

Få styr på jeres data destinationer
Endelig skal I identificere de relevante kanaler, I vil have vist jeres produkter på – og hvad formålet er.

Det er der væsentligt at bruge produkt- og performance data i kunderejsen. Eksempelvis ved at brug produkttagging til at styre hvilke produkter og budskaber, der skal eksponeres på forskellige stadier i kunderejsen.

Samitidig ser vi ofte, at mange bare tager produktdata og skyder direkte ud, uden at tænke videre over det. Men det er en fejl. Det påvirker nemlig både dit salg og din avance negativt, da det skaber mange flere forkerte kliks og dermed trafik uden værdi.

Det gælder derfor om at samle modellen, og derefter validere og optimere den. Ved at optimere den sikrer du, at dit budskab kommer rigtigt ud, og at du kan få ryddet ud i de produkter i din markedsføring, som vil medføre en negativ tilvækst.

Kort om Kvantum Talks

Kvantum Talks giver dig viden, overblik og værdifulde ideer til din digitale marketing.

Hver måned lancerer vi et fagligt deep dive, og sender dig videre ud i din hverdag med en håndfuld praktiske tips og ideer til, hvordan du kan rykke virksomhedens digitale marketing helt frem i bussen.

Kvantum Talks er skabt til dig med ledelsesansvar inden for ecommerce eller digital marketing med ansvar for onlinesalg via webshop, der har brug for et fagligt break og indspark på højt niveau.

 

kvantum.com/talks

Tobias Egmose
Ecommerce, Strategy & Content Director

te@kvantum.com
20 91 04 02
LinkedIn

Få styr på data og styrk din forretning