Facebook hæver priserne på annoncering

facebook hæver priserne på annoncering

Facebook hæver priserne på annoncering med op til 46% – hvad betyder det for jer?

Facebook fremlagde for nylig regnskab for andet kvartal, hvori de fremlagde nogle bemærkelsesværdige ændringer på deres platforme (herunder Instagram). Det fremgår af regnskabet, at Facebook i andet kvartal 2021 har taget 46% mere for sine reklamer end i samme periode sidste år. Det betyder ganske enkelt, at man som annoncør skal betale 46% mere for annoncepositionerne i år. Har man fastholdt sit mediebudget fra 2020, vil man altså få markant færre besøgende fra Facebook i løbet af 2021.
Herudover kommer IOS-14 opdateringen, som betyder, at brugerne ikke længere aktivt skal slå sporing fra (for at undgå sporing), men at de selv aktivt skal slå sporing til. Det er de færreste mennesker (som i stort set ingen), der aktivt tilgår sine indstillinger med det formål at slå sporing til. Det er altså blevet både dyrere og sværere at levere annoncer til de rette mennesker.

Er Facebook så ikke længere et relevant medie?

Jo! Facebook er mindst lige så relevant, som det altid har været. Antallet af aktive, daglige brugere på Facebooks platforme steg 7% i andet kvartal af 2021 til 1,9 milliarder brugere. Det er et effektivt medie til at ramme specifikke målgrupper, opbygge brand awareness, drive trafik og skabe salg. Men med øget priser og mindre gennemsigtighed i tracking, så kræver det, at I tilpasser jeres SoMe strategi.
Særligt leadkampagner på Facebook er et effektivt værktøj til at indsamle førstepartsdata om jeres potentielle kunder, og giver jer muligheden for at kende disse brugere allerede i en tidligt fase af kunderejsen. Hertil kan disse leads bruges i fremtidige kampagner, hvilket vi hos Kvantum har set gode resultater med i forhold til lave konverteringspriser og høj ROAS.
Facebook fremlagde ligeledes indsigter i brugeradfærden, hvor særligt brugen af videoindhold er i fremgang. Brugere på Facebook bruger nu 55% af deres tid på mediet til at se videoer, hvilket giver nye muligheder. Er du en annoncør, der i dag primært anvender billeder i din markedsføring, bør du tænke denne udvikling ind i din fremadrettede strategi og content udvikling.

Er I i tvivl om, hvordan I skal gribe jeres SoMe indsats an, vil vi meget gerne tage et uforpligtende møde med jer. Her kan vi drøfte mulighederne på Facebook, hvad ændringerne betyder for jer specifikt, og hvordan Facebook supporterer indsatserne på jeres andre kanaler.

Kontakt os her eller på hej@kvantum.com