Forbrugerne handler mere lokalt post Covid-19

Hvordan har Covid-19 ændret forbrugeren? 

Den verdensomspændende pandemi har ændret fundamentalt ved den verden, vi kender. Folk lever anderledes, forbruger anderledes og tænker anderledes. 

Langsigtede planer er pludselig blevet kortsigtede, og forandringer, som virksomheder så ske over de kommende år, er accelereret inden for få måneder. Retailere former deres “nye” forretning for bestandigt. Og meget tyder på, at de forandringer, vi ser ske, også er permanente. Covid-19 har ændret ved det, vi værdsætter, hvordan og hvor vi forbruger henne, og hvordan vi generelt lever og arbejder. Hos Kvantum har vi skrevet et whitepaper om, hvordan du indstiller dig til denne “nye” forbruger, og hvordan du håndterer morgendagens retail.

Forbrugerne handler lokalt

En generel betragtning fra de seneste måneder er, at 56% af forbrugerne shopper lokalt i den forstand, at de går i butikker i deres eget område eller køber lokalt producerede varer ifølge en global undersøgelse fra Accenture. Og 84% forventer at fortsætte med disse vaner på længere sigt. Grunden til, at folk køber mere lokalt varierer. Nogle gør det for at støtte lokalsamfundet, og andre gør det for at få de mest autentiske produkter. Hos Kvantum har vi skrevet et længere whitepaper om lokal SEO, og hvordan du udnytter potentialet som brand, der bedriver lokal virksomhed. 

Derudover har det vist sig at flere og flere personer har taget e-commerce og omnichannel services til sig, hvilket lader til at fortsætte på trods af butikkernes genåbninger. Ifølge Accenture vil onlinekøb stige med 169% over den kommende tid, og denne stigning skal angiveligt komme fra nye- eller lavfrekvens købere, som i kølvandet på Covid-19 agerer mere online. Generelt har e-commerce haft en stigning svarende til en stigning på 10 år, hvis man ser på de fire måneder januar – april i år. Det vil sige, at e-commerce markedet har udviklet sig med samme hast i 2020, som vi ellers har set de seneste 10 år. Det sætter udviklingen i perspektiv og bekræfter endnu en gang, hvorfor det har kunnet betale sig at satse på online særligt under Covid-19. 

Har du brug for yderligere sparring om lokal SEO eller e-commerce forretning, så er vi klar til at starte samtalen. Kontakt da Martin Jagd Graeser på +45 53 77 15 54 eller martin@kvantum.com

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Forbrugerne handler mere lokalt post Covid-19