Glem ikke dine lokale kunder op til jul – Gode råd til Lokal SEO

Julen er en tid der desværre øger stress faktoren hos mange, men det er også en tid hvor samfundet er mere gavmildt og villig til at give lidt igen (fx god omtale). Det er derfor vigtigt du er bevidst om hvordan din butik og brand passer ind i lokalmiljøet? Hvad sker der ellers i lokalområdet? Både online og face-to-face interaktioner er værdifulde ressourcer til at skabe identitet og værdi for din forretning.

Hos Kvantum råder vi hvert år vores e-commerce kunder til, allerede i oktober måned, at forberede deres webshop til juleræset. Her handler det om at have varer på lager, styr på kampagner, budskaber, events, billeder og andet PR – både online og i butik. Så selvom webshoppen for mange er i fokus når vi snakker e-commerce marketing, skal man ikke glemme den fysiske butik i sin digitale marketingsstrategi. Her er det lokal SEO, i form af Google My Business, som er vigtig at få opdateret op til den travle højtid. 

Glem ikke dine lokale kunder op til jul - Gode råd til Lokal SEO

Hvorfor lokal SEO? 

Grunden til, at lokal SEO er vigtigt, er fordi det kan give din forretning en højere profit samtidig med det skaber grundlag for et positivt ry blandt forbrugerne. Her på siden har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du laver en god lokal SEO indsats i den travle tid. Hos Kvantum vil vi med glæde hjælpe dig og din forretning med Google My Business, ofte i forbindelse med andet SEO arbejde.

Gode råd:

1. Sørg for at informationen i din Google My Business konto er korrekt: virksomhedsnavn, adresse, telefonnummer (lokalt).

2. Åbningstiderne i alle dine fysiske butikker, skal være opdateret henover julen. Ikke korrekt information, giver en dårlig brugeroplevelse hos kunderne.

3. Med business post, er det muligt at skabe opmærksomhed med sine budskab, events, tilbud eller andre tiltag der sker lokalt. Business post har betydning for din ranking for lokale søgninger. Lav en jule-brainstorm over indhold til dine business post i god til. Business post giver dig mulighed for, at fremhæve dine bedste planer for jul og nytår!

4. Q&A giver forbrugerne mulighed for at stille spørgsmål og jer for at svare på dem. Din virksomhed kan selv vælge at poste jeres FAQ’s.Hvis I fx modtager mange opkald vedr. åbningstider i julen, så kom disse i forkøbet og publicer dem. Husk: for god brugeroplevelse så svar løbende på tidssensitive henvendelser i juleperioden. 

5. Billeder i god kvalitet, har betydning for forbrugerne når de skal vælge sted til deres juleindkøb (både online og i butik). Business listings som indeholder billeder har 2x større chance for god omtale og får 35% flere kliks. 

6. Vær en del af anmeldelserne. 85% af forbrugerne stoler på online anmeldelser ligeså højt som personlige anmeldelser. 30% siger at det faktum, at virksomhedsejeren svarer på henvendelser, er vigtig for deres vurdering af forretningen. Skriv svar til de klager som måtte komme fra forbrugerne. 73,8% af kunderne vil være villige til at handle med jer igen, så snart der er blevet taget hånd om deres problem. 

7. Gør din forretnings leveringsmuligheder klare for kunden. Nogle lokale kunder vælger at sende pakker til deres nærmeste i julen. 

8. Dobbeltcheck informationen om din lokale butik på hjemmesiden. Passer kørevejledningen? Stemmer billederne overens med butikken? Osv.

9. Dine lokale kunder sender varer til deres nærmeste. Vurder derfor din shipping inden julen. Hvad kan du tilbyde? Gør det klart for kunden. 

10. Dobbeltcheck informationen på din hjemmeside inden jul. Evt “kørevejledning”, billeder der viser jeres butik (i julen). 

11. Forbered dit staff i butikken på negativ feedback fra kunderne. 57% af kunders klagegrundlag er pga. kundeservice og medarbejdernes opførelse. Især i julen er folk stressede, og at klarer problemerne direkte i butikken, kan være måden hvorpå du forhindre dårlig omtale online. 

12. Du skal have kontrol over den data din virksomhed får ind fra oktober til december. Track derfor dine holiday aktiviteter. 

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Glem ikke dine lokale kunder op til jul - Gode råd til Lokal SEO