Gør din butik klar til julen med lokal SEO

Julen står for døren, og mange butikker og webshops har gjort klar til det store julegaveræs. Butikken er pyntet op, der er tilkaldt ekstra julehjælp, indpakningspapiret og den gode julestemning er fundet frem. 

For at få ekstra mange glade julekunder i butikken, kan du med fordel sørge for at din Google My Business er opdateret, så kunder nemt, hurtigt og med en enkel søgning kan finde netop din butik, når de er på udkig efter et sted at gøre deres juleindkøb.  

Hos Kvantum har vi lavet en liste over de ting, du skal tænke over, når du skal have din Google My Business i topform til julen. Husk at god Lokal SEO, giver dig en højere profit og positiv branding.  

1. Sørg for, at informationen i din Google My Business konto er korrekt. Her skal du tjekke at dit virksomhedsnavn, din virksomhedsadresse og dit telefonnummer er korrekt.

2. Åbningstiderne skal være korrekte og opdaterede. Er der nogle dage i december, I har lukket eller længere åbent. Så sørg for informationen er korrekt, så dine kunder ikke går forgæves og får en dårlig oplevelse. 

3. Hvis du har en butik, der kun har åbent i julen, skal den have sin egen Google My Business. Dog skal den lokation tilhøre dig året rundt, ellers accepterer Google den ikke som din butik.

4. Lav business posts. Er der specielle arrangementer, tilbud eller produkter i butikken, så brug business posts til at promovere disse. Husk at business posts er gratis reklameplads – så hvorfor ikke udnytte det. Business post giver dig en stor mulighed for at fremhæve dine bedste planer for jul og nytår! 

5. Tilføj relevante billeder af god kvalitet (fx billeder I skal bruge til julekampagner m.m.) til din Google My Business. Det har stor betydning for brugeren, når de skal vælge et sted at gøre deres juleindkøb. Business listings som indeholder billeder har dobbelt så stor chance for god omtale og 35% flere kliks.

6. Skriv en tiltalende beskrivelse af din virksomhed og de produkter, der sælges (vær opmærksom på Googles guidelines).

7. Beskriv hvordan du skiller dig ud fra andre virksomheder. Fx gode parkeringsmuligheder, tæt på offentlig transport m.m).

8. Q&A-sektionen i Google My Business giver dine kunder mulighed for at stille spørgsmål og for at få svar på dem. Som virksomhed kan I selv vælge at poste jeres FAQ’s, og på den måde komme eventuelle spørgsmål i forkøbet. Hvis jeres virksomhed fx modtager mange opkald vedr. åbningstider i julen, så kom disse i forkøbet og publicér åbningstiderne i Q&A. Her kan du også poste datoen for fx udsalg. Husk: svar løbende på (tidssensitive) henvendelser fra kunderne her i juleperioden. 

9. Vær en del af anmeldelserne. 85% af forbrugerne stoler på online anmeldelser ligeså højt som personlige anmeldelser. 30% siger, at det faktum, at virksomhedsejeren svarer, er vigtigt, for at de kan vurdere en lokal forretning. Potentielle kunder læser butikkens anmeldelser, før de vælger en shopping-destination. Det er derfor en god idé som virksomhed at svare på disse – fx klager. 73,8% af kunder vil være villig til at handle med dig igen, så snart deres problem er blevet taget hånd om. 

10. Nogle kunder kommer også videre end din Google My Business, og klikker ind på din hjemmeside eller webshop. Derfor skal informationen på dit websted dobbelt-checkes inden jul. Både ift. åbningstider, arrangementer, kørevejledning og evt tilføje billeder, der viser jeres butik i julen.

Julen er en også tid, der desværre øger stressfaktoren hos mange, men det er også en tid hvor samfundet er mere gavmildt og villig til at give lidt igen (god omtale, donationer m.m.). Derfor er det altid en god idé at tænke over, hvordan din butik passer ind i lokalmiljøet. Hvad sker der af tiltag rundt om dig, og hvordan kan du være en medspiller. Både online tilstedeværelse og face-to-face interaktioner er værdifulde ressourcer til at skabe identitet og værdi for din forretning. Glade kunder giver gode anmeldelser og gode anmeldelser giver flere kunder og flere kunder giver højere omsætning.  

Kvantum ønsker alle lokale og digitale butiksejere en glædelig jul.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Gør din butik klar til julen med lokal SEO