Google Ads

RLSA

”Remarketing Lists for Search Ads”, forkortet RLSA, dækker over et enormt effektivt og kraftfuldt værktøj, som du kan bruge i din Google Ads konto. RLSA er kampagner med lister over kunder, som tidligere har været i kontakt med din hjemmeside, og du kan interagere med, når de søger på Google efter nært beslægtede emner. RLSA kampagner er remarketing kampagner gennem Googles søgenetværk og deres søgepartnere.

Med RLSA har du mulighed for at tilpasse dine budskaber og budstrategier, så du har større sandsynlighed for, at din målgruppe vender tilbage til dit website, og fuldfører den ønskede handling f.eks. et køb i en webshop.

Sådan fungerer det

RLSA kampagner kan opsættes på præcis samme måde som alle andre remarketing-kampagner. Du har rig mulighed for at vælge præcis hvem, du ønsker at henvende dig til, og hvornår du vil henvende dig.

  •      Er det besøgende, som har besøgt din hjemmeside, uden at tilmelde sig nyhedsbrevet?
  •      Er det besøgende, som har lagt en vare i kurven, men som ikke har fuldført ordren?
  •      Er det besøgende, som tidligere har foretaget et køb, og som kan være interesseret i et nyt produkt?

Vent f.eks. til din målgruppe er købsparat, så du undgår unødvendige omkostninger, og opnår den bedst mulige konverteringsrate. Mulighederne er mange, og du kan sågar kombinere flere forskellige remarketinglister på én gang for at indsnævre målgruppen yderligere. Med de rette lister, den rette budstrategi og de rette budskaber, kan du altså nå din målgruppe uhyre effektivt og opnå en meget lav konverteringspris og tilmed øge profitten.

Regler for opsætning af remarketinglister på søgenetværket  

Remarketinglister til søgeannoncer er tilgængelige for følgende kampagner:

  • ”Kun søgenetværket – alle funktioner”
  • ”Kun søgenetværket – dynamiske søgeannoncer”
  • Google Shopping kampagner

For at kunne bruge en remarketingliste på søgenetværket, så kræver det, at listen består af minimum 1.000 forskellige besøgende/cookies inden for de sidste 30 dage. Et minimumskrav på 1.000 cookies er for at beskytte personlige oplysninger, for de personer som er tilknyttet til listen. De besøgende kan maksimalt gemmes på listen i 540 dage og slettes efterfølgende, hvis de ikke tilgår hjemmesiden igen.

Opsætning af RLSA kampagner

RLSA kampagner opsættes i Google Ads interfacet eller Ads editoren på lige fod med almindelige søgeordsbaserede Ads kampagner, og kan bruges på to forskellige måder:

  1.     Du kan vælge at anvende budjusteringer og byde op, når brugerne på din remarketingliste søger på de søgeord, du byder ind på i din kampagne. Du kan f.eks. vælge at byde op med 40%, hver gang en bruger på din remarketingliste, søger på et af de aktive søgeord i den kampagne og annoncegruppe, som remarketinglisten er tilknyttet.
  2.      Du kan også vælge, at du kun ønsker at byde på bestemte søgeord, og kun får dine tekstannoncer vist, hvis en bruger på din remarketingliste søger på et af de aktive søgeord i din kampagne. Det kan f.eks. være en fordel, hvis du bruger skræddersyede budskaber eller tilbud til de brugere, der tidligere har været på din hjemmeside.

For at kunne oprette en remarketingliste, skal du indsætte et remarketingtag eller google analytics tag på din hjemmeside. Kodestykket til dette remarketingtag får du gennem Google, og kan indsættes på din forside, så du opsamler trafik på alle dele af din hjemmeside. Når tagget er på plads, kan du efterfølgende oprette forskellige remarketinglister, og komme i gang med din RLSA kampagne.