Google begrænser FAQ-schemas – så hvad gør vi nu?

Den 8. august meddelte Google, at de begrænser FAQ-schemas fra deres søgeresultater hvilket betyder, at det ikke længere er muligt for alle hjemmesider at få ekstra synlighed på Google. Er jeres virksomhed virkelig godt kendt, autoriseret, regering eller arbejder med sundhed, så kan I dog være heldig fortsat at opnå disse schema markups i søgeresultaterne på Google.

Det kom som et kæmpe chok for rigtig mange, at Google valgte at ryste posen så voldsomt. Specielt fordi mange virksomheder i ind- og udland  har brugt utallige timer på både udarbejdelse og implementeringen af disse schemas, men nu kan stå tilbage med en lang næse. Eller kan de? It depends…

For inden du får sat dig godt til rette og straks klikker løs på ”Delete”, så kan der måske være plads til andre søgemaskiner, som vi ikke altid får husket på, når vi taler om SEO.

Google begrænser FAQ-schemas – så hvad gør vi nu?

Hvis du allerede har implementeret FAQ-schemas

Hvis du som mange andre virksomheder allerede har implementeret FAQ-schemas på din hjemmeside eller webshop, vil du sikkert straks tænke, at du kan nu starte det store oprydningsarbejde. Men der kan måske være en lille fordel, hvis du lader være. Trods det at Google mener, at det ikke har en betydning på netop deres søgeresultater, er det dermed ikke sagt, at det ikke kan have en værdi på mange af de andre søgemaskiner, som også benytter sig af schema-markup.

Hvis du allerede var i gang eller havde det i tankerne

Spørgsmålet har garanteret allerede strejfet dig, og du står nu ved en skillevej: Giver det mening at bruge flere ressourcer på et større FAQ-projekt, hvis Google alligevel ikke giver en fordele i søgeresultaterne. Det er helt forståeligt. Men hav dog in mente at dine mange spørgsmål og svar hertil faktisk også er noget, som dine brugere kan benytte sig af, og derfor kan du lige så godt implementere dem på hjemmesiden – dog bare som helt almindelige FAQ’er.

Hvorvidt du så heraf skal bygge det op som schemas, det afhænger naturligvis af din lyst til at bruge ressourcerne, og hvordan din synlighed og dine besøgstal ser ud på andre søgemaskiner. Start derfor med at kigge ind i din data og undersøg, hvor meget du egentlig får fra de andre søgemaskiner. Er der her en grobund for, at du måske alligevel vælger at udvide dine FAQ’er med schema?

 

Vil du vide mere – tag fat i Jesper på jgj@kvantum.com eller tlf. 61107575

Tag fat i en af os for nærmere dialog:

Esben Amtorp, Client Service Director

Mail: ea@kvantum.com

Mobil: 31407756

Carsten Milek Pahlke, COO

Mail: cmp@kvantum.com

Mobil: 71713040

Martin Jagd Graeser, CEO

Mail: martin@kvantum.com

Mobil: 53771554

Google begrænser FAQ-schemas – så hvad gør vi nu?