Googles søgeresultater er mere end tekstlinks og annoncer
Googles søgeresultatside har udviklet sig enormt de seneste år, og fra udelukkende at servere tekstbaserede søgeresultater, giver Google nu deres brugere mulighed for at få svar på deres søgeforespørgsel direkte gennem videoer, billeder, reviews, kort og meget andet direkte på første side af Google.
De traditionelle organiske tekstresultater fylder mindre og mindre på mange søgninger, og samtidig optages de første fire søgeresultater oftest af Google AdWords annoncer. Dette faktum betyder, at virksomhederne bør tænke på meget mere end blot tekst og landing pages, når de arbejder med SEO. På mobilsøgninger, som vi alle ved er i konstant fremgang, er det endnu mere tydeligt, da skærmen er mindre, og de traditionelle organiske tekstresultater dermed er endnu længere nede.
De virksomheder, der forstår at udnytte de nye måder at tænke SEO, kan hurtigere nå en plads på den eftertragtede første side end ved at blot at tænke traditionel SEO med tekstlinks og disses placeringer. Konkurrencen er nemlig ofte lavere og indholdet er mere relevant for mange målgrupper.
Hvad skal man arbejde med udover tekstlinks?
Snippets, rich cards og knowledge panel
Du har sikkert set dem, når du selv søger på Google: De søgeresultater, som hverken er AdWords annoncer eller organiske tekstlinks. I nedenstående eksempel er der søgt på “pandekager”, og de søgeresultater Google viser, er alt fra en direkte opskrift, links med billeder til andre opskrifter og endda en boks, der viser næringsværdien i pandekager. Faktisk er der ikke ét eneste traditionelt organisk tekstlink på skærmbilledet, hvis ikke man scroller længere ned på søgeresultatsiden. I stedet er det rich cards, rich snippets og knowledge panel, der optager søgeresultaterne.
Lignende resultater opnår man ved mange andre søgninger, både informationssøgninger, men også ved mere kommercielle søgninger, som er relevant for blandt andet e-commerce virksomheder.
Billeder og videoer
Ofte oplever vi en tilgang til søgemaskineoptimering, der drejer sig omkring tekster på websitet og opbygning af landing pages. Dette skal man ikke stoppe med, men for at optimere sin SEO, skal man implementere flere parameter i sin SEO plan – herunder også optimering af billeder og videoer. SEO skal indtænkes i alle ens marketingsintiativer.
Nedenstående eksempel viser søgeresultaterne efter en søgning på “Hvordan binder man et slips”. Igen ser vi en hel side uden et eneste tekstbaseret søgeresultat, men i stedet vises rich card (en guide til hvordan man binder et slips), fem billeder og to videoer.
Ifølge Jes Scholz (CMO of emerging markets hos Ringier), som vi havde fornøjelsen af at høre tale på konferencen Search Love i London i oktober, kan synlighed ved billed- og videosøgninger give virksomhederne rigtig gode resultater – både nu, men i særdeleshed også i fremtiden. Hun har skrevet en udførlig artikel om billede SEO og tendenser inden for dette på Search Engine Journal. Bruger man Google til sine søgninger, forventer man at få relevante søgeresultater herunder også relevante billeder og videoer.
Søger man på billeder på Google via sin mobil, kan man søge direkte efter indhold i et billede og klikke sig direkte videre for at købe produktet i den webshop, som har lavet sin billedoptimering. Det åbner op for en meget større målgruppe og dermed mere salg.
Google og YouTube er blevet meget bedre til at indeksere videoer, og derfor bliver det interessant for virksomhederne at arbejde med synlighed og organisk søgetrafik.
Videoer vil ofte forbedre brugernes oplevelse og gøre det nemt at engagere sig i virksomheden. Dette er specielt tilfældet hos det yngre publikum, som naturligvis i høj grad sætter en standard for, hvad virksomhederne skal imødekomme i fremtiden. Data tyder på, at den yngre målgruppe i højere grad søger efter svar i videoer end i tekstresultater. Mobilsøgninger viser ligeledes større tilbøjelighed til at lede efter videoresultater. Alt dette fremlagde Justin Briggsby i sin video SEO artikel og tale til Search Love 2017. Hvor han desuden påpegede, at Google i fremtiden ville kunne lave direkte nedslag til specifikke steder i videoer, fordi YouTube og Google er begyndt at kunne forstå og genkende entiteter i videoer. På denne måde vil spørgsmål besvares ved at lede brugerne til specifikke punkter i videoerne.
Så hvordan gør man?
Vil du også vide, hvordan din virksomhed kan øge sin synlighed på Googles søgeresultater – og samtidig give din målgruppe relevante søgeresultater, der påvirker dem til at vælge din virksomhed frem for konkurrenten? Så kontakt Kvantum Copenhagen, og hør hvordan I kan arbejde med Google.
Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner
