Hvordan griber du julehandlen an online?

Julehandlen nærmer sig med hastige skridt, og derfor vil vi gerne give dig de bedste råd til at være up-to-date med din online marketing strategi, inden det går løs. 

Hvorfor er det en god idé tænker du måske? Jo, det er det blandt andet fordi 81% af danske julehandlende brugte tre eller flere kanaler i forbindelse med deres juleindkøb sidste år. Julen 2019 var faktisk den bedste nogensinde for detailhandlen med en global digital omsætning på intet mindre end $723 mia. 

Også i butikkerne spillede det digitale en afgørende rolle. 51% af de danske juleindkøb foregik i butikkerne mens 49% foregik på nettet. Ved 86% af købene i butikkerne havde kunderne foretaget en søgning på nettet forinden. Interessant er det også, at i 2019 under Black Friday og Cyber Monday oplevede Google det største antal daglige kunder nogensinde. Den største procentvise stigning i køb finder dog sted i ugen før jul. 

Det er derfor vigtigt at planlægge sin marketingstrategi – men det er ikke kun vigtigt i juleperioden – det er også vigtigt efter, hvor eksempelvis udsalg kan blive relevant. Generelt er julekunder mere åbne for at købe fra nye forhandlere, end de er normalt, og det kan du bruge i dine forberedelser til julemåneden. Du kan f.eks. skabe kontakt til nye kunder med engagerende videoindhold. Det kan være butiksrundvisninger, gaveanbefalinger eller “count-down” til nye produkter. Faktisk købte 58% af danske julekunder fra mindst én forhandler, de ikke havde købt fra før, sidste år, og der ligger altså et stort potentiale her; ikke kun for at skabe nye kunder, men også for at indsamle data, fra nye kunder, som dermed kan danne et nyt kundegrundlag for din forretning. Og når man ved, hvad Covid-19 gav af indsigter på nye kunder, så er julehandlens “nye” kunder også guld i din datakiste. 

Julekunder bruger mobilen i stigende grad

76% af smartphonebrugere er mere tilbøjelige til at handle med virksomheder med mobilwebsites eller apps, så de hurtigere kan gøre deres køb. Din app eller dit websites er din online butiksfacade, så det handler om at sætte et godt digitalt aftryk her. Måske sidder du også med en app, som kunne have godt af at tiltrække nye brugere eller “vække” de gamle. Her kan du afprøve forskellige incitamenter, der kan motivere til fornyet app-brug. Et par enkle forslag herfra er:

→ Giv brugerne en rabatkode eller en kupon til deres næste køb, der foretages i appen.

→ Giv brugerne eksklusivt indhold eller noget bonusindhold, når de bruger appen.

→ Giv brugerne en fordel, hvis deres familie, venner eller bekendte begynder at bruge appen. 

→ Giv brugerne notifikationer om nye funktioner i appen. 

53% af danske online julekøb er mobile – dvs. de er foretaget af en smartphone. Det vil være en god idé at tænke ind i en problemfri købsproces særligt op til jul, hvor du vil gøre klogt i at teste din mobile hastighed – hastighed er en gamechanger i forhold til om kunderne vælger at handle i din shop eller om Google gør. Du kan også begynde at promovere din app på Google med de såkaldte appkampagner

Det skal siges, at de råd og tiltag der gør sig gældende i juleperioden også gælder for resten af året, og de kan således bruges hele året rundt til at tiltrække kunder. Udsalg giver kunderne incitament til at handle. Uden for juleperioden kan du køre kampagner for at øge salget. Detailhandlens kalender er i dag fyldt med uendelig mange begivenheder lige fra helligdage til udsalg og kampagner, hvorfor det er en oplagt mulighed at benytte sig af dem. Hvis du vil tilpasse dine annoncer til et kampagnesalg, kan du f.eks. indarbejde en nedtælling til udsalget. Det kan du gøre ved at vise dynamisk annoncemateriale såsom timenedtælling for de produkter, du gerne vil promovere. Faktisk siger 77% af kunderne på verdensplan, der deltog i Googles analyse, at det er afgørende for dem at få et specialtilbud, når de skal beslutte, hvilket brand de vil købe fra. 

Hvis du er en lokal retailer, så læs videre her. Søgeinteressen for “lokal” og “i nærheden af mig” er vokset med – hold nu fast – 350x de sidste 10 år. For lokale retailere er det alfa omega at benytte annoncer for “lokalt lagerførende” butik, fordi de fremhæver produkter og virksomhedsinformationer til kunder i nærheden. Sørg også for at linke til din Merchant Center-konto, så de korrekte virksomhedsoplysninger vises på alle Google-tjenester. I USA benyttede Saks Fifth Avenue sig af lokale kampagner for at tilføre værdi til deres butikker i julen. De oplevede en stigning på $460.000 i salget i butikkerne, hvis man sammenligner med kontrolmarkeder, hvor de lokale kampagner ikke kørte. De selv samme data, for danske brands, som vi arbejder for, har oplevet en lignende fremgang. 

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Hvordan griber du julehandlen an online?