Hvorfor Bing ikke er ligegyldigt

I mit tidligere job sad jeg inhouse i en virksomhed som solgte services online. En dag bankede det på døren og ind kom en kunde som enten ikke vidste, at vi var en “online only” virksomhed eller som bare var ligeglad. Lige gyldigt hvad så gav vi ham en god service. Det han skulle have var et helt normalt “on shelf” produkt. Vi skrev hans kontaktinformationer ned, og han gik igen glad ud af vores virksomhed igen.

Historien her har ikke noget at gøre med Bing, men det har moralen.

Hvorfor skulle man ikke lukke kunderne ind, når de banker på døren til virksomheden? 

Mængden af butiksbesøg på min gamle virksomhed, som jo var en online virksomhed, var bestemt ikke stor, og vi gjorde ikke noget for at vækste antallet af besøg. Når der alligevel, kom en kunde forbi, var vi altid klar til at tage imod dem.

Mit eksempel kan sammenlignes med Bing. Hvis man laver Google AdWords, men ikke har annoncer på Bing, vælger man i princippet kun at åbne døren for nogen af sine kunder. Der vil være en mindre del af målgruppen, som aldrig bliver inviteret indenfor.  

Skal jeg til at betale for en ny kanal?

Vi har flere gange hørt følgende kommentarer og spørgsmål omkring annoncering på Bing: 

1: Det tager alt for meget tid og energi at skulle sætte en helt ny annonceplatform op, som kun har en begrænset brugerbase..

En af fordelene ved Bing er, at hvis du allerede benytter Google AdWords, er Bing rigtig let at sætte op. Microsoft har lavet Bing sådan, at man kan synkronisere sin AdWords opsætning direkte med Bing. Man skal derfor ikke lave et helt nyt setup, men blot kopiere det nuværende AdWords setup før man er i gang på Bing.

2: Der er jo ingen som bruger Bing..

Bing har bestemt ikke den samme mængde brugere som Google eller YouTube har. I virkeligheden meget langt fra. Men man betaler stadig kun for de klik man får, så man bruger ikke mediebudget på annoncevisninger, og ofte vil man opleve rigtig gode konverteringsrater fra trafikken fra Bing.

Konverteringer til en tredjedel af prisen

Vi har lavet en analyse på tværs af vores kunder som både bruger AdWords og Bing. I nedenstående tabel ses hvor stor en del Bing udgør i forhold til Google. 

Hvorfor Bing ikke er ligegyldigt

 

På Bing får virksomhederne kun 3% af de klik (trafik), de får på Google. Klikpriserne er lidt højere, men konverteringsraten er også højere på Bing end på Google trafik, og det betyder, at en konvertering kun koster en tredjedel af prisen, når den besøgende har klikket på en Bing annonce fremfor en Google AdWords annonce.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Hvorfor Bing ikke er ligegyldigt