Hvorfor bør man annoncere på YouTube?

YouTube er verdens næststørste søgemaskine efter Google. Mere end halvanden milliard brugere logger på YouTube hver måned, og brugerne ser i gennemsnit mere end én times videoer om dagen – og dette er blot på mobile enheder alene! YouTube kan bruges til mange formål og bruges både i B2C og B2B øjemed til informationssøgning, underholdning og musikafspilning mm. Der uploades hvert minut mere end 400 timers video på YouTube, og der ses dagligt mere end én milliard timers videoindhold på YouTube.

Enorm brugerdatabase og en enorm rækkevidde

Med den enorme brugerbase, der ser flere timers video hver dag, er YouTube en kanal som i den grad bør tages seriøst – og en kanal, der bør være med i langt de fleste virksomheders marketingsstrategi. Omkring 20% af verdens befolkning logger hver måned på YouTube, og det giver uanede muligheder for at interagere med nuværende- samt potentielle kunder.

Mange segmenteringsmuligheder

Der findes utroligt mange segmenteringsmuligheder på YouTube, hvilket giver mulighed for at lave en enormt målrettet og effektiv markedsføring, såfremt at de rette segmenteringsmuligheder anvendes korrekt.

Segmenteringsmulighederne på YouTube dækker blandt andet:

  • Emne: Målret din kampagne mod videoer inden for bestemte emner
  • Demografi: Alder og køn
  • Geografi: Målret annoncer baseret på hvor din målgruppe geografisk befinder sig
  • Søgeord: Målret din kampagne mod søgeord, der har relevans for din målgruppe eller kampagne
  • Placeringer: Målret din kampagne mod specifikke YouTube-sider, som har relevans for din målgruppe eller din kampagne  
  • Kategori: Målret din kampagne mod kategorier, der har din målgruppes interesse

Det er sågar muligt at kombinere flere segmenteringsmuligheder samtidigt, hvilket giver uanede muligheder for at indsnævre sin målgruppe, så den er så præcis som muligt.

Segmenteringsmulighederne kan ligeledes bruges til at ekskludere videoer og indhold, som man ikke ønsker at associere sin kampagne med.

Billig markedsføring kontra andre medier

YouTube er en utrolig billig markedsføringskanal sammenlignet med andre medier. Ved annoncering på YouTube betaler man typisk per videovisning (CPV – Cost-per-views), og en annoncevisning koster gennemsnitligt mellem 0,40 DKK – 2 DKK. Prisen afhænger af annoncens kvalitet, segmentering, konkurrencen samt kampagnens overordnede mål.

På samme måde som med AdWords annoncering, sættes der et maksimalt bud, som man ønsker at betale for en interaktion – dog i form af maks. CPV på YouTube. Der betales kun, når brugerne interagerer med annoncen (klik), eller hvis brugeren ser mere end 30 sekunder af annoncen. Er annoncen kortere end 30 sekunder, betaler man for visningen, hvis hele videoannoncen afspilles.

En stor fordel er, at man altid har fuld kontrol over annonceringsbudgettet, da man sætter et maksimalt budget, man ønsker at bruge per dag. Herved kan man let og overskueligt kontrollere omkostningerne, og hurtigt tilpasse kampagnen alt efter behov og ønske.

Delbart indhold

YouTube er en social platform, hvor mulighederne for social interaktion er mange. Det er muligt at kommentere, klikke ”synes godt om” og dele videoer på tværs af de forskellige sociale medier som f.eks. Facebook og Twitter med blot ét enkelt klik. Formår man at lave en video som målgruppen finder informativ eller underholdende, er der god sandsynlighed for, at målgruppen selv tager initiativ og videreformidler det ønskede budskab gennem deling med deres netværk. Videoen kan dermed få en viral effekt, som er enormt interessant for virksomhederne, da det giver mulighed for at nå endnu bredere ud uden ekstra omkostninger.  

Målbart

En af de største fordele ved digital annoncering, herunder YouTube annoncering, er at alt er målbart, så du kan måle succesen af din kampagne. Du kan bl.a. få informationer som:

 • Hvor mange, der har set din video
 • Hvor meget af videoen, de har set? 25%, 50% eller måske 100%?
 • Hvor mange, der har klikket sig videre til din hjemmeside
 • Hvor mange brugere, der har foretaget et køb på din hjemmeside, efter de har set din annonce

Disse data kan hjælpe dig med at lære mere om din målgruppe, hvad der virker og ikke mindst, hvad der ikke virker. De mange dataindsigter kan bidrage til fremtidige kampagner, så de bliver mere effektive.

Forskellige formater

Der findes forskellige videoformater på YouTube herunder TrueView In-stream-annoncer, TrueView-video discovery-annoncer og bumperannoncer.

TrueView In-stream annoncer

Dette annonceformat anvendes, når man har indhold, man ønsker at promovere før, under eller efter andre videoer på YouTube eller Googles Display Netværk. Ved dette annonceformat har brugeren mulighed for at springe videoen over efter 5 sekunder. Annoncøren betaler ikke, hvis videoen springes over inden for 30 sekunder, men kun hvis brugeren interagerer med videoen, hvis brugeren ser mere end 30 sekunder eller hvis brugeren ser videoen til ende, hvis den er under 30 sekunder lang.

Dette annonceformat er ideelt til branding, og giver mulighed for at nå meget bredt ud.

TrueView-video discovery-annoncer

Dette annonceformat anvendes, når du ønsker at promovere din video de steder, hvor brugerne søger efter indhold, og dermed selv skal tage stilling til, om de vil klikke på videoen.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Hvorfor bør man annoncere på YouTube?