Hvorfor bremsede medieinvesteringerne op i 2022?

Selvom medieinvesteringen digitalt bremsede op sidste år (2022) og står til endnu en opbremsning i 2023, er investeringsvilligheden i digitale platformsmedier alligevel i vækst. Og vil vækste imod 2024; den store taber bliver igen offline annonceringen.

Der har igennem 2022 været megen debat omkring, hvorvidt Google og Meta var ved at tørre ud og ikke har kunne skabte den vækst til online D2C virksomheder, som årene fra 2019 til og med 2021, og godt ind i 2022, kunne skabe. Nedgangen har da også været til at føle på.

Ifølge Insider Intelligence vil de digitale investeringer falde fra 56% til 25,8% i 2023 og yderligere ned til 19,3% i 2024. Et kraftigt fald, men der dog alligevel manifesterer en vækst på mellem 4,8 og 6,9% frem mod 24.

Corona drev væksten tilbage i 2020

Faldet vi oplever, er dog ikke alarmerende, hvis man ser på omstændighederne for 2020, hvor investeringen var på sit højeste. Her var vi i global lockdown, hvor alt fysisk retail var lukket. Og verden stod overfor en digital transformation, hvilket skete på et split sekund for virksomhederne. En omstilling, der kræver online medieinvesteringer i et omfang, som vi ikke har set før.

Så det vi ser nu, og frem mod 2024, er en normalisering og et “new normal” inden for, hvad brands investerer i en tid med recession, krig og post c19 effekter. Vi ser nu virksomheder, der skal manøvrere i smult vande.

Faktisk er det sådan, at vi ser ind i et medieskift fra offline til online, der i dag hedder 40/60 til 25/75 i investeringer i digital annoncering frem mod 2024.

Hvorfor bremsede medieinvesteringerne op i 2022?

Kritikken mod Google og Meta har været til at føle på i 2022. Mange analytikere og mediefolk har hamret løs på disse kanaler- De har næsten lagt dem og de virksomheder, som benyttede sig af markedsføring her i graven. Så grelt vil vi dog ikke sætte tingene op. Det er klart, at mediemix’et skal være der, og ingen kanal kan stå alene. Slet ikke i en sådan tid, som vi har nu.
Her skal fokus være på 1. part data og medier der understøtter dette – og ikke mindst at dit brand og din kanalstrategi er udviklet og kan levere de resultater, som er nødvendige i kampen om kunderne i 2023. Her er en vigtig pointe, at I har været i gang i noget tid og ved, hvordan nye og eksisterende kunder bevæger sig gennem funnel. Så I til hver en tid kan samle nye kunder op og fokusere på mersalg og bedre salg til de loyale og eksisterende kunder.

2023 er i gang, og det er en ny virkelighed, vi kigger ind i. En virkelighed, hvor vi skal være klar til at ændre strategi, eller i hvert fald have for øje, når dén skal justeres på baggrund af data indsigter.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53771554
LinkedIn

Hvorfor bremsede medieinvesteringerne op i 2022?