Hvornår opgraderer man til Magento 2?

Magento er et af verdens mest populære e-commerceplatforme, som rigtig mange både danske og internationale webshops benytter – og det er der en god grund til. Magento er et professionelt og gennemtestet open source system, som passer til rigtig mange webshops. 

Med det nye Magento 2 er brugervenligheden øget, og det er gjort nemmere at arbejde dynamisk med sin webshop. I det følgende bliver du introduceret til de nye muligheder, Magento 2 giver, og hvorfor det kan være en fordel allerede nu at opgradere fra 1 til 2.

Magento som e-commerceplatform

Magento er open-source og derfor gratis at downloade og anvende, men da implementeringen af systemet kræver indsigt i kodning og programmering, vælger mange virksomheder at få hjælp af bureauer, der er specialister i systemet, til at bygge præcis den platform, de ønsker.

Magento har meldt ud, at de stopper med at udvikle på Magento 1 ved udgangen af 2018. Derfor kan det allerede nu være en fordel at begynde at overveje at opgradere til Magento 2. Man kan i princippet godt fortsætte med 1, men eventuelle sikkerhedshuller vil ikke blive lukket, ligesom der ikke vil blive udviklet på nye features etc.

Fordele ved Magento 2

Magento tager udgangspunkt i brugeren i den nye version 2, og der er flere åbenlyse fordele ved at opgradere:

– Responsive back end, som giver mulighed for at arbejde med sin shop fra mobil og tablet

– Det bliver hurtigere og nemmere at oprette produkter i webshoppen, hvilket især er en fordel for de webshops, der har mange kollektioner eller et bredt produktsortiment

– Når man tilføjer konfigurerbare produkter kan man tilføje attributter direkte i en sub-guide uden at forlade produktsiden

– Alle felter bliver nemmere at konfigurere og kan gøres på tværs af produktsider

– Forbedret check out flow

– Automatisk visning af relaterede produkter

– Bulk upload af billeder og prissætninger ved oprettelse af konfigurerbare produkter 

– Forbedret hastighed, da der er mulighed for full page cache

Derudover er der øvrige brugermæssige optimeringer som f.eks. nemmere håndtering af moms og en ny menu, men man kan også drage nytte af forbedringer, når man annoncerer via Google Adwords og Shopping.

Opgradering til Magento 2

Når man vælger at opgradere til Magento 2, skal man være opmærksom på, at det er en proces der kræver både tid og ressourcer. Flere elementer kan overføres direkte, men der er også features, som kræver mere end det, f.eks.

– Design og tema 

– 3. parts plugins

– Redirects – alle URL adresser skal overflyttes korrekt for at undgå at man mister SEO værdi

Er du i tvivl om Magento 2 er noget for din virksomhed, anbefaler vi at du kontakter os for en uddybende snak om fordele og ulemper i forhold til jeres situation.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Hvornår opgraderer man til Magento 2?