Inspiration til din Direct to Consumer-strategi

Direct-to-consumer er en afsætningsstrategi med stort fokus og i en spændende udvikling. For at lykkes kræver det ikke bare den rigtige strategi, men også det rigtige mindset.

På denne online talk om Direct to Consumer talte Peter Boris Kreilgaard, CMO for Coop Online og Morten Jensen, COO fra Kvantum om,  hvordan og hvorfor du skal arbejde strategisk med Direct-to-consumer som en del af din digitale e-commerce- og afsætningsstrategi. De har begge fulgt udviklingen inden for Direct-to-consumer tæt og været en del af den de seneste år, og serverer på 45 minutter både værdifuld inspiration og konkrete take aways fra “begge sider af bordet”.

Se eller gense online talk om Direct to Consumer

Denne online talk tager afsæt i et tidligere afsnit af vores podcast Kvantespring, hvor Peter Boris Kreilgaard og Morten Jensen også tager Direct to consumer under kærlig behandling. Hvad er der sket indenfor feltet siden de to talte sammen sidst?

Lyt til Kvantespring episode 3.2: Direkte til forbrugeren

Udover at gøre status på Direct to Consumer, taler de to om, hvilke dynamikker de ser specifikt i forhold til e-commerce de kommende år, diskuterer udvalgte caser og kigger nærmere på de faldgruber og værdier, der er væsentlige at tage højde for, når du arbejder strategisk med Direct to Consumer.

De kommer blandt andet ind på cases som Shein, der som bekendt har overhalet store legacy brands inden om på ganske få år, men også Carhartt WIP, Lakrids by Bülow, Coca Cola, Nike og Heinz fremhæves.

Faldgruber i Direct to Consumer

Der nævnes flere faldgruber og væsentlige spørgsmål, man bør tage højde for:
 • Er marketing gearet?
 • Er organisationen gearet? Manglende forankring og forståelse af DTC på tværs af virksomheden og på alle niveauer er en væsentlig udfordring.
 • Er alle led i værdikæden gearet til DTC?
 • Er I parate til at håndtere spørgsmålet om kanalkonflikt? Det er vigtigt med en organisatorisk forståelse for, hvordan I spiller hinanden gode.
 • Har I en klar prioritering af hvad DTC-modellen skal gøre for brandet?
 • Er der lavet en gennemarbejdet DTC-strategi?

Vigtige værdier

I forlængelse af gennemgangen af de mest almindelige faldgruber, kommer Peter Boris Kreilgaard og Morten Jensen ind på en række af de vigtigste værdier, som Direct to Consumer bidrager med:
 • I indfrier kundens behov for 1:1 kontakt med brandet
 • Time-to-market forkortes
 • I får en smidig model til at styre service, products, dialog & brand
 • Kunden er automatisk i centrum med en stor portion data som gevinst
 • Binder offline og online retail sammen

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om Direct to Consumer, er du velkommen til at kontakte:

Morten Jensen
CSO

mj@kvantum.com
27 20 30 47
LinkedIn

Inspiration til din Direct to Consumer-strategi