Instragram, nu med checkout-mulighed

Den 19. marts lancerede instagram deres Instagram Checkout. En smart “lille” funktion til alle virksomheder, der sælger produkter på nettet – de kan nu også gøre det direkte i instagramfeedet, uden at brugerne behøver at forlade instagram. Det er da smart.

Det var en nyhed, der blev taget godt imod af de fleste brands, og en nyhed, som jeg kan se utrolig mange muligheder i, når dette bliver lanceret  på instagram i Danmark. 

Instagram har indtil for nyligt været en kanal, der var rigtig god til at brande produkter, der var stilsikre og flotte, såsom biler, fashion, designmøbler, makeup m.m. Konverteringen til køb via instagram har godt kunne være bedre, set fra min stol og med de brands og data, jeg har kendskab til og arbejdet med på platformen. Det er på trods af, at Instragram dagligt står for 24% af det sociale medieforbrug, som vi danskere har og  på trods af, at 97% af danskerne undersøger en vare på nettet, før de køber og at 13% tilgår en webshop på baggrund af anbefalinger fra venner og bekendte bla. via anbefalinger via sociale medier. Så her er der en god mulighed for at indsamle data og bibeholde fokus i instagram. Og at arbejde videre med sine kunder  via mediet.

Indtil videre er det dog kun mindre brands placeret i USA som H&M, Adidas Women, Burberry og Zara, der har fået denne mulighed. Det sker som en lukket betaversion for udvalgte ovennævnte brands. Vi venter spændt på, at dette bliver en mulighed på Instagram for det danske marked, for der bliver mange, mange flere og spændende muligheder.

Vi glæder os til at teste det af herinde, når muligheden byder sig.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Instragram, nu med checkout-mulighed