iOS15 er landet – Få et overblik over hvad det betyder for din e-mail marketing

Vi står i midten af en datarevolution – på både godt og ondt. Det er godt, at de digitale fodspor, du som forbruger efterlader, bliver sværere at følge. Det giver os en langt højere grad af privatliv på de digitale medier, end vi længe har haft.

På den anden side betyder det selvfølgelig også, at man som virksomhed får meget sværere ved at målrette sine budskaber, da man ikke længere kan forvente, at f.eks. Facebook eller Google kan regne ud, hvem der er interesseret. Datagrundlaget er blevet langt mindre og meget mere anonymiseret.

Dette vilkår har især ramt online annoncering hårdt. Ved den sidste store opdatering af Apples styresystemer (iOS14), fik man som bruger mulighed for at stoppe datadeling mellem apps. Det betyder, at de store annonceringsplatforme (som Google og Facebook) ikke længere kan se, hvad du interesserer dig for, med mindre du aktivt giver lov til det.

iOS15 forventes at gøre det samme for e-mails, som iOS14 gjorde for annoncering. De tre vigtigste ændringer, som man indtil videre kender til er nemlig, at:

    • Billeder (inkl. tracking pixel) bliver pre-loaded af e-mailprogammet, hvilket formentlig vil forvrænge din åbningsrate, da alle iOS15 brugere vil figurere, som om de har åbnet e-mailen, selvom det ikke er tilfældet.
    • IP adresser bliver blokeret, hvilket skjuler lokationsdata (f.eks. data om hvilken by brugeren er i.
    • Der tilføjes mulighed for at oprette proxy e-mail adresser via “Hide My Email” (dog kun for kun iCloud+ brugere). Det kan f.eks. betyde, at én kontakt bliver registreret under flere forskellige brugere/e-mail adresser i dit e-mail system, og derfor bliver ting som kliks i en e-mail, købstilskrivning samt on-site adfærd ikke tracket korrekt.
Kort sagt tyder det altså på, at du fremover kommer til at opleve forvrængede åbnings- og klikrater, og at du ikke længere kan stole på din data på samme måde, som du ind til nu har gjort. Hvornår er det relevant for dig og din virksomhed? Hvis du færdes på det danske marked er det i høj grad relevant, da ca. 60% af alle danske mobildevices kører på iOS.
iOS15 er landet - Få et overblik over hvad det betyder for din e-mail marketing
iOS15 beder forbrugerne om at tage stilling til hvilke af deres data der må trackes.