“Kvantespring” episode 1.5: Kina – den disruptive supermagt

Medvirkende: Troels Palshof, forfatter og serieiværksætter og disrupter.

Prøv lige at tygge på følgende faktum – Kinas økonomiske reformer blev først for alvor en realitet i starten af 1990’erne, efter i mange år at have haltet håbløst efter NIC-landene Japan, Sydkorea og Singapore. Og det var ført i 2001, at Kina blev optaget i verdenshandelsorganisationen 2001.

Når man kigger på kinesernes udvikling i det nye årtusinde fristes man til at få de historiske fakta galt i halsen. For hvordan i alverden har man fra kinesernes side skabt et hyperteknologisk samfund, der på så mange parametre overstråler og som potentielt kan udkonkurrere de største tech-firmaer i Vesten? Mens vi i den vestlige verden har indrettet vores marked efter kapitalistiske paradigmer bygget om forholdet mellem udbud og efterspørgsel, så har Kina skabt en samfundsarkitektur med markedsmekanismer, der har et helt andet sigte.

Om de medvirkende

"Kvantespring" episode 1.5: Kina - den disruptive supermagt
Vært

Rasmus Lehmann Hylleberg

Rasmus Lehmann Hylleberg er vært på Kvantespring, og har en baggrund som journalist og chefredaktør, samt anden erfaring med podcasting og radio. Der er derfor ingen slinger i valsen med Rasmus bag rattet som vært. Rasmus forstår at stille skarpe og udfordrende spørgsmål til sine gæster og samtidig holde en kontrolleret og behagelig tone. Vi er glade for at have Rasmus med os som vært.

"Kvantespring" episode 1.5: Kina - den disruptive supermagt
Gæst

Troels Palshof

Troels Palshof er forfatter og serieiværksætter og disrupter.