Lokal SEO: Øget synlighed af butikker og tilbud

Fundamentet i lokal SEO er en Google My Business profil. Her kan du tage ejerskab over en lokation på Google. Det vil sige, at når nogen søger på Google enten direkte efter din virksomhed eller på et søgeord, som kan associeres med din virksomhed, kan du få vist billeder, adresse og åbningstid på Google – og endda sammen med en annonce, som du ikke engang skal betale for. Vil du vide mere – så læs med her!

Hvor bliver man synlig, når man arbejder med lokal SEO?

Arbejder man med lokal SEO, og optimerer man sin My Business profil, vil man opnå synlighed for sin målgruppe både ved de almindelige Google søgninger og ved søgninger på Google Maps – og både på computer, tablet og mobil. 

På billederne herunder kan du se eksempler på, hvordan søgninger foretaget på en computer på “sneaker” giver os mulighed for at se alle sneakersbutikker i nærheden af den lokation, søgningen er foretaget fra, når vi er på Google Maps. På de almindelige Google søgeresultater, er det Rezet Sneaker Store, der har taget ejerskab på synlighed ved søgning på “sneaker”.

Eksemplet på mobilsøgninger viser at der er lidt flere virksomheder, der er synlig på de almindelige søgeresultater – her er der søgt på “kaffebar”, hvor Google giver to eksempler på kaffebarer. Søger vi på f.eks. “cykelhandler” på Google Maps, kan vi se alle cykelhandler, der er i nærheden af søgningen.

Hvem skal arbejde med lokal SEO?

Alle virksomheder bør tage ejerskab over deres lokation på Google. Se My Business profilen som virksomhedens visitkort på Google. At vise sin adresse, telefonnummer og åbningstider direkte på Google gør det nemt for målgruppen at tage kontakt, og det indikerer, at man tager hensyn til sin målgruppe.

De virksomheder, der kan skabe direkte resultater via Google My Business og lokal SEO er naturligvis de virksomheder, der har fysiske lokationer, som man gerne vil have sin målgruppe til at besøge. Det kan være alt fra modebutikker over kommunekontorer til servicevirksomheder. At vise sine åbningstider og adresse direkte i søgeresultaterne, gør det nemt for målgruppen at planlægge sit besøg hos virksomheden.

Men faktisk kan f.eks. webshops eller andre virksomheder med en høj grad af digital engagement med sine kunder også have stor succes med lokal SEO. Især har Googles seneste opdatering af My Business, gjort det interessant for virksomheder, der ikke nødvendigvis ønsker at målgruppen besøger en fysisk lokation, at arbejde med lokal SEO. Den seneste større opdatering kom i sommeren 2017 og gør det muligt at lave gratis annoncer direkte i My Business.

Gratis annoncering via My Business – Google Posts

Ønsker man at skabe salg eller andet engagement både digitalt og på sine fysiske lokationer, kan man bruge de gratis annoncer til at skabe interesse for produktet digitalt. 

I sommeren 2017 annoncerede Google at det var muligt at lægge en post ind på sin My Business profil og linke til sit website. Det gør det muligt at annoncere et produkt, en artikel, en service, et event eller noget andet interessant via sin My Business profil og linke direkte til websitet uden man betaler for det. Det kan også være, at man ønsker at give en speciel rabat til dem, der har set annoncen – enten når de køber i webshoppen, eller hvis de går ned i den fysiske butik. 

En post ligger på My Business profilen i 7 dage, så derfor anbefaler vi at man lægger en ny post på minimum en gang om ugen, så man altid udnytter den plads man har.

Hos Kvantum opdaterer vi vores My Business med vores nyeste blogindlæg eller hvis vi har information, som vi synes er interessant at formidle – du kan se et eksempel herunder. 

Screen Shot 2017-11-14 at 15.10.05.png

Ligesom med alle andre digitale tiltag er det samtidigt vigtigt at måle på de tiltag man har lavet i ens My Business. Derfor skal der opsættes UTM tracking på alle de links man distribuere mellem ens My Business lokationer. 

For vores kunder har vi især brugt Google My Business post til at promovere events og tilbud (både i webshops og i fysiske butikker). 

Lokal SEO er en del af de SEO planer, vi laver med vores kunder, og hvis du ønsker at høre mere om, hvordan jeres My Business og lokale SEO kan optimeres, kan du altid kontakte os.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn