Mads Nørgaard Case
Mads Nørgaard logo

Mads Nørgaard – samarbejde bygget op omkring tillid og faglighed

Mads Nørgaard har siden 2017 arbejdet sammen med Kvantum Copenhagen for at øge sin tilstedeværelse på Google og sit online salg.

Virksomheden agerer i en branche, der er presset af udenlandske webshops. Selvom online handlen stiger (jf. FDIH’s e-handelsanalyse), oplever de fleste danske webshops ikke samme vækstrater som f.eks. Zalando og Amazon. Men for Mads Nørgaard er udviklingen faktisk endnu bedre end væksten hos internettets shoppingmastodonter. Sidste år steg online omsætningen for tøjvirksomheder 12% (jf. e-handelsanalysen), mens madsnorgaard.dk havde en vækst på hele 30% – og omsætningen alene fra Google (SEM/SEO) vækstede hele 28% på ét år.

Kvantums arbejde med Mads Nørgaard omhandler Google Ads og SEO. Alle aktiviteter har til målsætning at skabe relevant trafik til webshoppen og at øge salget. Og det lykkes! I tæt samarbejde tilpasses de digitale aktiviteter til Mads Nørgaards aktiviteter, f.eks. kollektioner, udsalg og aktiviteter i butikken i Tullinsgade i København.

Ifm. udarbejdelse af det nye madsnorgaard.dk ultimo 2017 agerede Kvantum digital projektleder og rådgiver for at sikre, at alle aspekter ift. SEO og konverteringsoptimering blev udført så hensigtsmæssigt som muligt. Arbejdet gav pote og nu drives alle SEM og SEO aktiviteter til en optimalt udarbejdet webshop, og det kan aflæses direkte i resultaterne.

De seneste to år har vi arbejdet fokuseret på at skabe mere relevant trafik til madsnorgaard.dk, og sammen med det nye website, med forbedret brugeroplevelse og konverteringsrate, har det resulteret i virkelig flotte fremskridt i såvel mængden af besøg i webshoppen som omsætning.

Omsætning på Madsnorgaard.dk er steget 29,75% fra 2017 til 2018. Dette er en følge af, at der er drevet 35,55% mere trafik til websitet, der har større relevans end tidligere, hvilket har betydet en stigning i salgsraten på 19,33% og dermed 61,75% flere salg.

Alene på Google trafik (SEM og SEO) er der skabt 28% mere omsætning. Den er skabt på baggrund af 38% flere besøg og en 16% højere salgsrate. Der har på et år været 60% flere salg alene skabt på Google trafik.

Kvantum skaber synergi mellem SEM og SEO

Processen og synergien mellem Google Ads og SEO samt virksomhedens interne aktiviteter giver store omsætningsvækst.

At Kvantum varetager såvel SEM som SEO er en kæmpe fordel der giver god synergieffekt. Vi afholder internt kundemøde hver 14. dage, hvor optimeringer og udvikling for madsnorgaard.dk planlægges. Dette sikrer, at der altid er fuld sammenhæng mellem de to discipliner.

Vi laver 3-måneders SEO-planer og har månedlige optimeringsplaner for annonceringen. Planerne afstemmes ift. f.eks. udsalg og kollektioner.

  • Aktiviteter planlægges og eksekveres med samlet målsætning og plan.
  • Søgeord testes i annoncering, inden de indgår i SEO-optimeringer.
  • Landingpages udarbejdes og optimeres ift. annonceringen.
  • Når varer bliver udsolgt, laves produktsiden om til en landing page for nye produkter. Således møder brugerne ikke en 404-side eller redirectes til f.eks. forsiden, men bliver i stedet inspireret til at købe andre produkter.
  • Den nye webshop lancerede i to sprogversioner i stedet for kun .com. I den forbindelse er der foretaget ensartet URL-struktur og hreflang, der sikrer, at kunden altid møder den mest optimale side.
  • Annoncetekster og meta descriptions udarbejdes med formål at skabe en samlet vækst i klikrate og klikvolumen.
  • Fordelingen mellem non-brand og brand-søgeord tilpasses løbende ud fra primært salg og omsætning, men også synlighed og afledt effekt.
  • Resultater vurderes på tværs af kanalerne

Gennemsigtighed gennem tracking og rapportering

Alle aktiviteter trackes i Google Analytics og rapporteres via Google Datastudio.

Både SEO og Google Ads foretages med målsætning om digitalt salg, men med bevidstheden om, at der er en fysisk butik, der afholder aktiviteter, som især ift. SEO, indlemmes i den digitale strategi.

SEO trackes desuden via Searchmetrics, som er et bærende tool til optimering og overvågning af Mads Nørgaards SEO aktiviteter.

Den månedlige rapportering via Google Datastudio tydeliggør resultaterne fra samtlige trafikkilder og følges op af action points både internt og direkte til Mads Nørgaard.

Der er løbende rapporteringsmøder mellem Mads Nørgaard og Kvantum Copenhagen, hvor resultater og muligheder diskuteres, så også virksomhedens øvrige aktiviteter indlemmes i planlægningen af tilstedeværelsen på Google.

Synlige resultater

Antallet af salg på madsnorgaard.dk er vækstet 63% fra 2017 til 2018 og omsætning er vækstet 30%.

December er traditionelt den allerbedste måned for webshoppen. Sammenligner vi december 2018 med december 2016 er der en tydelig vækst på såvel organisk trafik som Google Ads:

  • Der drives 46% mere organisk trafik, der 671% flere salg og 580% højere omsætning.
  • Budgettet til Google Ads er højere i 2018 end i 2016 – fordi det har vist sig, at den aktuelle opsætning og kampagnetilgang giver mening ROAS mæssigt. Spend er 24% højere, men har medført en stigning i ROAS på hele 167% og en omsætningsfremgang på 232% i den allertravleste måned.

Samarbejdet udmønter sig konkret i, at der er kort fra tanke til handling mellem Mads Nørgaard og Kvantum Copenhagen. Omstillingen er effektiv, og der ændres kommunikative budskaber, budgetfokus og strategi, når der er behov for det. Den fleksible omstilling er altafgørende for, at madsnorgaard.dk kan have optimal tilstedeværelse når som helst.

Mads Nørgaard havde en ROAS på 1.163% samlet set i 2018. Det er en 6% forbedring fra 2017. I enkelte måneder har ROAS været tæt på 2000%.

Tilgang til samarbejdet

Vores samarbejde med Mads Nørgaard er bygget op omkring tillid og faglighed. Vi forstår hinandens virkelighed og evner at fastholde en god kommunikation omkring muligheder og begrænsninger.

Mads Nørgaard har oplevet en meget stor vækst i webshoppen efter Kvantum Copenhagen begyndte at varetage SEO og Google Ads samt at afholde rapportering, der konkluderer de aktiviteter, der skaber trafik og salg i webshoppen.

Den nye webshop var en stor beslutning for virksomheden, men at bygge den op med tanke om, at den skal imødekomme nutidens kundeadfærd på henholdsvis brugervenlighed og konverteringsoptimering, har gjort, at de nu oplever en kæmpe vækst alene på det danske marked i en tid, hvor mange danske virksomheder er pressede på salget.


Se flere cases:

Digital markedsføring er x-faktoren hos Bundgaard Sko

Sammenlignet med sidste år fordoblede man omkostningen til digital annoncering; dog uden at bruge over 10.000 kr. om måneden. Læs mere her.

BabyDan bruger Amazon med omtanke 

På blot 3 måneder kunne vi mere end fordoble Babydans salg på Amazon. Læs casen her.

Vil du høre mere om at være kunde hos Kvantum, og se hvilke resultater vi vil kunne lave for jeres virksomhed, så kontakt os

Kontakt os