Maria Black opnåede vækst på 193 % i et presset marked

Hos smykkebrandet Maria Black kunne man for nyligt juble over en yderst imponerende april måned trods corona-krisens modsatte aftryk på mange andre branchers omsætningstal for marts og april. Maria Black lagde fra land med en stigning på 193 % i omsætningen på det danske marked for april sammenlignet med april sidste år, og det er et resultat af deres samlede indsats på både organisk (SEO), betalt annoncering via Google Ads og –Shopping samt SoME. Antallet af brugere, der ledes ind på Maria Blacks hjemmeside via Google, enten som resultat af en organisk søgning eller ads, og som samtidig foretager et køb, er ligeledes steget med imponerende 166 %. 

I marts måned besluttede Maria Black at udvide sin annoncering til fem nye markeder; USA, Tyskland, Sverige, Frankrig og Australien. Samtidig gjorde de budstrategien mere aggressiv og disse parametre, sammen med corona-krisens indflydelse på lukningen af de fysiske butikker, har påvirket trafikken til Maria Blacks hjemmeside, med en markant stigning til følge. Samlet set har der i april været en stigning i antallet af klik på 122 % alene på betalte annoncering via Google Ads. Det er en fantastisk fortælling, at vi ser brands som Maria Black, Carhartt WIP og dagligvarekæden Osuma vækste så meget i en tid, hvor mange frygter det modsatte. Du kan læse mere om væksten under COVID-19 hos de to andre brands; Carhartt WIP og Osuma

Maria Black gik fra en model, der dels baserede sig på retail og dels på online, til en model, der udelukkende baserede sig på online under corona-krisen. At Maria Blacks omsætning er steget så markant er ganske vist påvirket af de lukkede fysiske butikker, men er også et tegn på, at der forinden krisens udbrud har været styr på de forskellige SEO-processer. Tallene bærer tydeligt præg af en øget “online købelyst” hos forbrugerne og følger faktisk også FDIH’s nylige E-handelsanalyse, der viser, at andelen af online-handler foretaget på tøj, sko og accessories er gået fra 13 % i april 2019 til 18 % for samme periode i år (2020). 

Maria Blacks øgede omsætning er en historie, der varer ved, og vi ser faktisk, at den markante stigning i omsætningen fortsætter i maj. Maria Blacks historie følger på mange måder FDIH’s analyse, der har spurgt forbrugerne om, hvilke varegrupper de forventer at handle mere af online efter krisen, hvor 34 % sætter sig på kategorien “Tøj, sko og accessories”. Næstefter kategorien “Dagligvarer, mad og drikke”, som 40 % forventer at handle mere af online efter krisen, så er “Tøj, sko og accessories” den kategori, som flest forventer at handle mere af fremover. 

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Maria Black opnåede vækst på 193 % i et presset marked