Lad os snakke om SEO KPI’er

SEO har eksisteret i rigtig mange år, hvorfor det af mange stadigvæk anses som disciplinen, hvor 3 områder er i fokus: rankings, trafik og konverteringer/leads. Men i dag er SEO så meget mere end blot de disse ting, hvorfor vi – i min optik – skal turde at udfordre disse KPI’er.

SEO er en forkromet disciplin, hvor det tager tid at nå i mål med bestemte opgaver. Disse opgaver ender også ofte ud i større projekter, der skal udføres i samarbejde mellem bureau og kunde. Men i jagten på at indhente de bedste rankings, der indleder til trafik og dernæst konverteringer/leads, glemmer vi ofte at se ind på selve de små sejre, som vi driver med os i vores arbejde.

Forestil dig, at kunde X har en sæsonbestemt produkt kollektion, som du vælger at arbejde intenst på i den kommende periode, så den står stærkt og er klar til sæsonstart … 

… hvordan vil du så måle effekten af arbejdet, hvis du i dine KPI’er blot har isoleret dig omkring de tre ovenstående omåder? Og hvordan sikrer du dig, at du, din(e) medarbejder(e), men også kunden fastholder motivationen i løbet af projektet?

Lad os snakke om SEO KPI'er

At nå gennem projektet er også et sejt træk, der kræver flere processer og milepæle. Og et træk, hvor der desværre kan opstå komplikationer undervejs. En fornuftig KPI kan derfor også være beslutningen om, at man sætter grønt lys ud for de opgaver, der er blevet defineret indenfor projektets rammer. Dette vil automatisk begynde at motivere både medarbejder(e) og kunden, da I nu mærker i fællesskab, at I faktisk får udført et konkret stykke arbejde. Fokus rettes altså først på, at hver gang et grønt lys sættes, er man ét skridt tættere på målet.

Herfra kan I begynde at kigge ind i de 3 ovenstående KPI’er (rankings, trafik og konverteringer/leads) og deres udvikling for den kollektion, i har arbejdet på. Og med fordel tilkoble flere KPI’er, som kan være mere engagement-orienteret (Scroll, Time on Site, mm.). 

… Ved også at holde udviklingen op imod kollektionerne, som I endnu ikke har arbejdet på, kan I faktisk nu også begynde at måle Jeres og kundens hårde slid og arbejde. Og endnu bedre, får I nu sammen muligheden for at tage learnings med videre og bruge dem på de næste kollektioner, så samarbejdet bliver endnu stærkere.

Dette giver helt automatisk anledning til at kigge ind i en større SEO plan for de opgaver, som skal danne grobund for hele SEO væksten. Og dertil er du, din(e) medarbejder(e) og kunden sikret, at I alle kender kursen for de næste mange måneder eller år, hvilket bidrager til et sundt og stabilt samarbejde.

Jesper Grund Jensen
Head of SEO

jgj@kvantum.com
61107575
LinkedIn

Lad os snakke om SEO KPI'er