SEO & Shopify – Gennemgang af fordele og ulemper

Shopify er blevet en mere og mere udbredt løsning til E-handel og over 500.000 virksomheder på verdensplan bruger det. Men er det altid en god løsning og er den SEO-venlig fra starten? Læs med og bliv klogere.

Top-3 grunde til at bruge Shopify

I. Nemt at sætte sig ind i – Godt for de mindre tech-savy

Det kan være en meget stor mundfuld at sætte sig ind i en ny e-handelsløsning og her udmærker Shopify sig. 

II. Hurtig indlæsningstid

Med en Shopify-løsning får du en hurtig indlæsningstid hvilket udover at skabe mere tilfredse besøgende, der har øget lyst til at klikke rundt, også er en vigtigt hensyn SEOmæssigt, da for lange indlæsningtider vil kunne have en hæmmende placeringsmæssig effekt.

III. SEO er begrænset men meget ligetil

Title tags og meta beskrivelser, som er nogle af de større grundsten i SEO, er nemt at udfylde. Derudover er der mulighed for blog, der desværre er lidt skrabet. Især hvis man er vant til WordPress. 

Top-3 grunde til ikke at bruge Shopify

I. Det økonomiske aspekt

Med en Spotify-løsning vil der være en månedlig abonnementsbetaling inddelt i tre forskellige prisgrupper. Her er det værd at bemærke at de ekstra muligheder i de to dyreste abonnementer meget hurtigt vil kunne være de ekstra penge værd – hvis man udnytter dem. Her skal bemærkes, at man uden problemer vil kunne ændre det valgte abonnement. Få overblikket over de tre abonnementstyper her.

Det er især muligheden for at sende en mail til de besøgende der i sidste øjeblik fortrød deres planlagte køb under deres check-out flow. Her vil der typisk ikke skulle mange besøgende der vender tilbage og ender med alligevel at købe noget, før det rent økonomisk er en fordel.

Betalingsgateways

Er ønsket at bruge betalingsgateways såsom PayPal vil der her være en transaktionsudgift til Spotifty. Denne transaktionsafgift varierer alt efter hvilket abonnement der er valgt:  

– Basic: 2%

– Shopify: 1%

– Advanced Shopify: 0.5%

Plugins

Ud den månedlige betaling og evt. transaktions fees vil der kunne være ekstra udgifter ift. plugins. Som hovedregel vil de bedste plugins være med månedlig betaling, men det er muligt at finde gratis varianter. Kører man blot med en håndfuld betalingsplugins, vil det kunne være en ligeså stor månedlig udgift som selve spotify-abonnementet.

 

II. Begrænsninger

Jo mere kontrol man ønsker over sin E-shop løsning jo dårligere valg er en Shopify-løsning. Visse ting er ikke mulige, eksempelvis FPS-adgang, hvor andre kræver brug af plugins mm.

Ufleksible kategori-sider

I Shopify er det ikke muligt at ændre det overordnede mappenavn til kategorisider. da den skal hedde /catagory/. Det skaber unødvendig lange og intetsigende webadresser, hvilket vil kunne hæmme den organiske synlighed.

One-step checkout ikke muligt

Et dårligt checkout flow er en konverteringsdræber.

Filtreringsmuligheder

Det er ikke muligt at viderefilterer fra kategori-sider.

Site-wide ændringer

Masse-redigering har kun begræsede muligheder.

Komplekse løsninger

Det største grund til ikke at vælge en Shopify-løsning.

Mangelfuld filtreringsmuligheder efter filtrering

Eks. T-shirts kan ikke viderefiltreres til f.eks Røde T-shirts. Navnlig en udfordring for webshops med mange produkter.  Dette vil kunne løses via plugins.

 

III. Muligheder

Addons-muligheder – færre end WordPress og med større fokus på betalte addons. Månedlig betaling er især hyppig. Vælger man de gratis er det en jungle.

Skulle du forsat være tvivl, om hvorvidt en Spotify-løsning er det rette for dig og din virksomhed og er ønsket gratis trafik fra Google, så er anbefalingen herfra være at rådføre sig med en SEO Specialist.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

SEO & Shopify - Gennemgang af fordele og ulemper