Søgemaskineoptimering

Googles søgeresultatside består af sponsorerede annoncer (Google Ads) og organiske søgeresultater. De organiske søgeresultater er modsat Google Ads annoncerne gratis i den forstand, at man ikke betaler, når en bruger klikker på søgeresultatet, og bliver linket ind på en landingsside på virksomhedens website. Til gengæld kræver det en hel del arbejde at få de gode placeringer på de organiske søgeresultater, og det er derfor en god idé at gå strategisk til værks for at få mest mulig synlighed, når målgruppen foretager relevante søgninger på Google og eventuelt andre søgemaskiner.

Det er ikke tilfældigt, hvilke søgeresultater, der står øverst på Google, og det er heller ikke altid de samme resultater, der bliver vist øverst. For at opnå de bedste placeringer og flest mulige klik og dermed besøg på websitet fra Googles organiske søgeresultater, skal man arbejde med SEO  – Search Engine Optimization eller på dansk søgemaskineoptimering.


Kvantum er Google Premier Partner

Du kan altid klikke på logoet ovenfor, for at tjekke vores certificering, og se hvilke specialer vi har certificering i – vi har siden bureauets start 2014, haft alle specialer.

Hvorfor er SEO vigtigt?

 

  • Jo højere placering på de organiske søgeresultater, jo flere klik får man – og jo mere salg vil man i sidste ende skabe.
  • Trafik fra organiske søgeresultater (SEO) har ofte en højere konverteringsrate end mange andre trafikkilder.
  • Din målgruppe og dine konkurrenter bruger søgemaskinerne, og du risikerer derfor at miste forretning til konkurrenter, hvis ikke du er til stede, hvor målgruppen er.
  • Når man arbejder med SEO, arbejder man med brugeroplevelsen på et website. SEO er derfor gavnligt for hele kundeoplevelsen og kan løfte interaktion og salg fra alle trafikkanaler.
  • Færre end 5% klikker sig videre til side 2 på Google, og derfor har det stor betydning at blive vist på de øverste placeringer på side 1.

Sådan virker SEO

SEO handler om at opnå synlighed på søgemaskinerne – i de vestlige lande vil det hovedsageligt være Google. Synlighed opnås ved relevans, og jo højere relevans brugerne oplever, jo større er sandsynligheden for at de vælger at klikke sig ind på et website og foretage sine køb etc. hos den pågældende virksomhed.

SEO og brugervenlighed hænger sammen. Google udvikler hele tiden sine algoritmer for at gøre søgeresultaterne så gode som muligt. Google lever af at vise relevante søgeresultater, og hvis ikke brugerne bliver mødt med relevant søgeresultater, vil de på sigt søge andre måder at finde det de søger. Derfor favoriserer Google søgeresultater, der indikerer relevans hos brugerne. Det allervigtigste parameter for god SEO er derfor brugervenlighed – både teknisk og indholdsmæssigt skal der tages højde for brugerne og deres adfærd.

De vigtigste parameter i SEO

SEO er kompleks og kræver både tekniske, datamæssige og kommunikative indsigter og færdigheder. De vigtigste parameter, når man arbejder med SEO er teknik, indhold og signaler i relation til websitet. Det hele afgøres af hvordan brugerne oplever et website, og derfor skal arbejdet med SEO altid være med en ude-fra-ind tilgang.

Indhold
Indholdet på en hjemmeside skal laves med udgangspunkt i brugerne og deres adfærd, derfor er det en god idé at lave sit indhold ud fra en søgeordsanalyse. En søgeordsanalyse giver indsigter i hvordan målgruppen bruger Google og hvad de efterspørger i forbindelse med virksomhedens produkter og services. En søgeordsanalyse kan både bruges på et strategisk og et taktisk niveau. Man vil få indsigt i søgevolumen og konkurrencen på markedet, og den viden kan bruges til at opbygge websitets struktur samt tekstindhold.
Hvis man arbejder i en industri med sæsonudsving eller hvis man arbejder på tværs af landegrænser, er en søgeordsanalyse også et god redskab til at sikre den bedst mulige tilstedeværelse.

Google forstår godt når indhold hænger sammen, og derfor er det en god idé ikke at se isoleret på søgeord, men snarere på brugernes hensigter. Teksten og de interne links, der er i teksten skal hænge sammen og være informativ og relevant for brugeren i forhold til den hensigt, man ser siden med.

En søgeordsanalyse kan også fungere i forbindelse med content planlægning til f.eks. blogs, nyhedsbreve og sociale medier. Viden omkring brugernes efterspørgsel og søgeadfærd er meget værdifuld i forhold til at servere det rette indhold på det rette tidspunkt. Bruges søgeordsanalysen på tværs af ens aktiviteter, sikrer man en samlet indholdsstrategi, som ofte vil medføre en forbedret oplevelse hos brugerne.

Teknik
Fundamentet for SEO er teknikken på websitet. Platformen skal leve op til Googles best practise for at man kan opnå de bedste resultater. Hvis ikke teknikken er i orden, er der risiko for at websitet ikke vil blive indekseret korrekt, og så er det underordnet, hvor meget indhold og andre SEO aktiviteter, man laver for websitet vil ikke blive synligt på de organiske søgeresultater alligevel.

Det kan være en god idé at få lavet en teknisk analyse af sit website. En analyse vil påpege de fejl og mangler, der er og som kan optimeres i henhold til at styrke websitets fundament. Analysen vil ofte inkludere websites tilgængelighed og indekseringsevne (robots.txt, sitemap, load time, redirects, meta schema, canonical etc.), men også de design- og indholdsmæssige udfordringer der måtte være (f.eks. H-tags, billeder, meta data etc.) samt navigation, mobilvenlighed, 404-sider etc. vil blive analyseret.
En analyse vil ofte være et initialt redskab til optimeringer, men det vil være hensigtsmæssigt hele tiden at have fokus på platformen, for at sikre vedvarende resultater fra de organiske søgeresultater.

Signaler
Udefrakommende signaler giver Google en indikation af, at et website har værdi for brugerne. Derfor har man i mange år arbejdet med linkbuilding i forbindelse med søgemaskineoptimering. Det giver stadig mening at arbejde med links, men det skal være højrelevante links før det giver langsigtet værdi, og man bør derfor tænke kvalitet fremfor kvantitet.
Den adfærd, brugerne på et website har, giver ligeledes signaler til søgemaskinerne på, hvor relevant og værdifuldt et website er. Hvis brugerne på et website opholder sig på siden i lang tid og websitet har en lav bounce rate, vil det signalere at brugerne finder websitet relevant. Derfor er det værdifuldt at arbejde med den interne linkstruktur. Klikraten på de organiske søgeresultater er også medvirkende til at signalere relevans og værdi. En høj klikrate betyder flere besøg, og derfor skal man arbejde med meta beskrivelser og sikre at de passer til søgeord og landing pages.

Hvis du er interesseret i at komme i gang med SEO, eller forbedre det arbejde du allerede laver, kan du kontakte Kvantum og få indsigt i potentialet for din virksomhed, og hvad det vil kræve at indfri.

Kunder

Nedenfor er et udsnit af de kunder vi dagligt hjælper, med at indfri deres ambitiøse målsætninger for vækst, på tværs af de nordiske og internationale markeder

Decadent E-commerce case

Decadent Copenhagen
Services: SEO, Google Ads & Shopping
Markeder: Norden & Tyskland

Tres Bien E-commerce case

Très Bien
Services: Google Ads & Shopping
Markeder: UK & USA

NN07 E-commerce Case

NN07
Services: Google Ads, Facebook & Google Shopping
Markeder: Danmark, norden, UK & Tyskland

Sun Buddies E-commerce case

Sun Buddies
Services: Google Ads & Google Shopping
Markeder: UK & USA

Maria Black
Services: SEO, Google Ads, Google Shopping & Facebook
Markeder: Norden, UK, USA, Tyskland, Frankrig & Australien

Vil du høre mere om at være kunde hos Kvantum, og se hvilke resultater vi vil kunne lave for jeres virksomhed, så kontakt os

Kontakt os