SEO

Indholdsoptimering

De fleste, der arbejder med SEO kender begrebet ‘Content is king’. Det er på ingen måder et nyt begreb, men er man en af dem, der arbejder dybdegående med SEO, er det stadig et af de vigtigste begreber at arbejde efter. For relevant indhold er et af de vigtigste parametre for at opnå gode SEO-resultater.

Præmisserne for godt SEO-indhold ændrer sig hele tiden. Søgemaskinernes algoritmer udvikler sig konstant og bliver hele bedre til at aflæse brugernes adfærd og behov. Derfor er ikke muligt at producere indhold af lav kvalitet og så ellers krydse fingre for, at crawleren ikke fanger den manglende kvalitet. Indholdet skal have et menneskeligt touch – for det er mennesker, man henvender sig til med sit indhold, og modtagerne skal have en god brugeroplevelse.

Hvorfor optimere indhold?

  • Ved at optimere indholdet på en hjemmeside med relevante søgeord, stiger den i de organiske søgeresultater.
  • Kunderne får en god brugeroplevelse med indhold, der er relevant i forhold til deres søgninger.
  • Med optimeret indhold har man indflydelse på, hvilke landingssider der er stærkest i søgemaskinerne.

Indholdsoptimering handler om at skabe og optimere indhold, som virksomhedens målgrupper kan identificere sig med, engagere sig i og ikke mindst dele med andre brugere. Det er denne type indhold, der er med til at booste en hjemmesides eksponering på de organiske søgeresultater. Ligeledes genererer kvalitetsindhold, der giver brugerne værdi, mere trafik til et website.

Fokus på brugernes søgeadfærd

Når man skal indholdsoptimere et website er det afgørende at vide, hvad det er de primære målgrupper søger efter. Derfor starter indholdsoptimering med en søgeordsanalyse, der giver indblik i, hvilke søgetermer og søgefraser, der er de mest anvendte af de primære målgrupper. Når man ser på brugernes søgeadfærd, er det relevant at se på både generiske og longtail-søgeord for at kunne producere indhold, der er relevant for en bredere målgruppe.

For at få optimalt udbytte af indholdsoptimeringen, er det indledningsvis hensigtsmæssigt at udarbejde en teknisk analyse. Den tekniske analyse vil give indsigt i hvilke tekniske elementer der behøver optimering for at websitets fundament er så optimalt som muligt i forhold til indekseringen på søgemaskinerne. Analysen giver indblik, hvilke sider der ikke performer efter hensigten og hvor der dermed er brug for at optimere indholdet.

Indholdsstrukturen er vigtig

Det er vigtigt at optimere indhold på et website, men strukturen af indholdet er også ret afgørende, både for at sikre en god brugeroplevelse, men også for synlighed og placeringer i søgemaskinerne. Er der f.eks. artikler, blogindlæg eller inspirationsmateriale, der omhandler samme emne, kan disse sider hurtigt komme til at konkurrere mod hinanden i søgeresultaterne, og det er på ingen måde optimalt. De forskellige landingssider bør i stedet arbejde for hinanden og løfte den mest relevante side op i de organiske placeringer.

Optimeret indhold bidrager til bedre konvertering

Indholdet på en hjemmeside har stor betydning for mængden af trafik, der tilgår websitet, da det optimerede indhold giver en bedre placering i søgemaskinerne. Udover flere besøgende har indholdet også indflydelse på, hvor længe brugerne bliver på siden, og om de i sidste ende foretager en ønsket handling – f.eks. køb i webshop eller tilmelding til nyhedsbrev etc. Selvom man kan drive potentielle kunder via SEO eller Google Ads, så handler det i høj grad om at få dem til at blive på websitet og give dem det indhold de leder efter. Det gør du ved at producere indhold, der stemmer overens med de termer og fraser, der søges efter.

Sådan optimerer man indhold

Når der er styr på den tekniske analyse, og man ved, hvilke ord og termer målgrupperne søger efter, kommer opgaven med at formulere og producere indholdet. Det kan være lidt af en opgave at skrive tekster, der både er kreative, brand-relaterede og som har alle de vigtige SEO-termer i både overskrifter og brødtekst.

Hos Kvantum optimerer vi indhold for vores kunder ud fra deres behov og brand. Vi hjælper gerne med at levere færdige tekster, der er klar til komme online med det samme, eller vi kan bistå med research og søgeordsanalyser, så der er en klar sidestruktur at arbejde ud fra. Dermed ligger den kreative og brand-relaterede tekstforfatning stadig hos kunden. Ønsker du, vi skal hjælpe dig med at optimere indhold til din hjemmeside, så kontakt os, så vi kan finde den rigtige løsning til dig.