Småfolk har øget sin omsætning med 84% på små 14 dage

I 2007 startede Småfolk deres første lille butik i Holbæk, og siden da er det blevet til fem børnetøjsbutikker rundt omkring i Danmark. Det farverige børnetøj, hvor en af grundstenene må siges at være bæredygtighed, leverer ikke kun til danske kunder, men efterhånden har de skabt en kundebase der tæller hele Europa, Korea og Australien med. Småfolks ambition er at styrke deres tilstedeværelse online og med udgangspunkt i børns fantasi skabe lækkert og farverigt tøj i god og bæredygtig kvalitet.

Smafolk.dk er ét af de tre ben i virksomhedens fundament, hvor de to andre er b2b salg og salg via markedspladser. Fra juni 2020 overtog Kvantum ansvaret for Smafolk.dk’s online markedsføring, og allerede efter godt 14 dage kunne der ses positive resultater. Hvis man sammenligner Smafolk.dk’s webtrafik fra den 1.-15. juni 2020 med samme periode sidste år, så er omsætningen steget med hele 84%. Dette har også haft en effekt på konverteringsraten (besøg der leder til salg), der er steget med 43% i samme periode. Foran os ligger nu et arbejde med at få markederne i Tyskland og UK til at ligne den danske performance.

Skiftet fra ét bureau til et andet

Om skiftet fra ét bureau til et nyt fortæller direktør hos Småfolk, Mikkel Boye Hauger:

Det er altid lidt stressende at skifte. Man ved, hvad man har, men man ved ikke, hvad man får. Og der er ret mange i branchen der lover guld og grønne skove og mere til. Men Kvantum fremlagde en meget lang liste over helt konkrete punkter, hvor de kunne se forbedringsmuligheder – de kom også med en vurdering af, hvad det ville betyde at udbedre de ting”.

I opstarten med Småfolk har hastighed været et vigtigt parameter. Som bekendt er der ikke råd til at spilde en måned, og derfor har det været essentielt at komme udover stepperne hurtigt, særligt når opstarten med Småfolk har været præget af videomøder frem for fysiske møder. Her har det til gengæld vist sig, at en virtuel opstart ikke har begrænset resultaterne.

Småfolk ser fremtiden som digital, for som Mikkel Boye Hauger selv nævner, er der ikke meget fysisk handel tilbage i branchen om 10 år:

Den fysiske handel der er, vil nok tilhøre de store kæder. Så online tilstedeværelse og synlighed er helt afgørende. Vi er og vil nok også altid være en relativt lille fisk – men vi er opsatte på at kunne navigere i et farvand med nogle meget store samhandelspartnere”, siger han.

Selvom Småfolk er ligeglade med, om deres tøj bliver solgt på Smafolk.dk eller hos deres samarbejdspartnere, så er det ingen hemmelighed, at det fysiske salg formentlig vil fase mere og mere ud hen over de kommende år i takt med, at e-commerce vokser støt. Derfor er det altid en god idé at have en fornuftig fordeling mellem onlinesalg og de fysiske butikker. Efter nu godt og vel 2,5 måneds samarbejde med Småfolk kan vi se, at effekten har taget til, og omsætningen for Smafolk.dk’s webtrafik er steget markant, og stadig gør det. 

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Småfolk har øget sin omsætning med 84% på små 14 dage