Social commerce er strategien for brand-orienterede virksomheder

Social commerce er vejen frem for de virksomheder, der vil sætte deres brand(s) i centrum. Begrebet er ikke et nyt, flygtigt fænomen på den internationale online marketing scene. Tværtimod er det et af de hurtigst voksende online fænomener lige nu. 

Det er en udvikling, som de sociale medieplatforme som Meta, Alpahabet, Tiktok, Pinterest, Snap mfl. har fokuseret på at få integreret ind i deres platforme og løsninger – dels i onlineshoppens CMS’er og dels ved at få forbrugere og brands til at fokusere på netop det sociale aspekt i brand building og salg de sidste mange år.

Det er ifølge flere analyser et af de e-commerce marketing-greb, der kommer til at fylde mere hos brands verden over i årene, der kommer. Det hersker der ingen tvivl om.

Social commerce kommer til at flytte markedsandele for de brands, der har valgt at gå Direct-to-Consumer-vejen for afsætning af deres produkter. Det vil hermed sætte brandet i centrum i en e-commerce fokuseret verden, hvor salget og et udvidet salgspotentiale vil være i fokus – netop via sociale medieplatforme. Men faktisk også for virksomheder, der er meget brand fokuserede. For med social commerce bliver det faktisk muligt at brande og sælge på en og samme gang. 

Social commerce i tal

Og tallene for salg via sociale medier er svimlende. I 2021 blev der, ifølge studier fra McKinsey, købt varer og tjenester for 37 milliarder dollars gennem social commerce kanaler i USA. Et tal, der forventes at stige til næsten 80 milliarder dollars inden 2025 ifølge Shopify. På globalt plan forventes social commerce markedet at vokse til over 2 billioner dollars inden 2025. 

Der er mange forskellige tal på bordet ift. den markedsværdi, social commerce vurderes til at stå for. Men fælles er, at der er en stor tiltro til, at de sociale medier kommer til at fylde meget i fremtidens salg. 

Og hvorfor det? Årsagen er, at virksomheder der bruger sociale medier, typisk er brands, der sætter historien omkring brand og produkt i fokus i sin fortælling. Hvilket jo i sin grundsubstans er, hvad salg via e-commerce handler om. Når man taler om e-commerce generelt, vil salgshistorien omkring brandingen og produktet altid være i fokus og dermed have en salgsmæssig fordel, når man taler om social commerce. Det være sig både inden for B2C og B2B. 

Social commerce er strategien for brand-orienterede virksomheder

Social commerce: en effektiv strategi for online Direct-to-Consumer brands

Ønsker man som brand at sætte sin brand og brandfortælling i fokus via social commerce, er tilgangen med at kombinere e-handel og sociale medier for at skabe en mere engagerende og interaktiv købsoplevelse alfa og omega. 

For at opnå en god og vellykket social commerce strategi, er der nogle vigtige elementer, som skal være opfyldt:

  1. Stærk tilstedeværelse på sociale medieplatforme: D2C-brands bør opbygge en stærk tilstedeværelse på relevante sociale medieplatforme som Instagram, Facebook, Pinterest eller TikTok. Det handler om at nå ud til målgruppen, opbygge følgerskab og skabe et engageret fællesskab omkring brandet og den grundfortælling, som man som brand vil ud med.
  2. Kreativt og visuelt indhold: Sociale medier er visuelt orienterede, så det er vigtigt at producere kreativt og visuelt tiltalende indhold. Dette kan omfatte smukke produktbilleder, videoer, brugergenereret indhold, tutorials, historier og behind-the-scenes-indhold. Indholdet bør være i tråd med brandets identitet og fortælling for at skabe en stærk forbindelse med målgruppen.
  3. Storytelling og brandfortælling: Social commerce giver mulighed for at formidle brandets historie og værdier på en mere personlig og autentisk måde. D2C-brands kan bruge sociale medier til at fortælle historier om deres produktlanceringer, produktegenskaber, bæredygtighedsinitiativer eller deres mission. Dette kan hjælpe med at engagere og tiltrække kunder, der deler de samme værdier.

    

  4. Købsvenligt indhold: En vigtig del af social commerce er at gøre indholdet købsvenligt, hvilket betyder, at brugerne kan købe produkter direkte fra sociale medieplatforme uden at skulle forlade appen eller websitet. D2C-brands kan bruge funktioner som Instagram Shopping, Facebook-butikker, Pinterest Buyable Pins eller TikTok, der også muliggør køb via videoindhold, så det er nemt for kunderne at opdage og købe produkterne med få klik. Faktisk har TikTok lavet en integration/samarbejde med Shopify herom.

   5. Influencer-samarbejder: Samarbejder med relevante influencers eller mikroinfluencers inden for fashion, beauty og makeup-området, kan være en effektiv måde at øge brandets synlighed og troværdighed på. Influencers kan skabe indhold, der viser deres brug af brandets produkter og dele deres oplevelser og anbefalinger med deres følgere. Dette kan generere interesse og tillid blandt målgruppen, som senere hen vil generere salg.

   6. Community building: Social commerce giver mulighed for at opbygge et engageret og loyalt fællesskab omkring brandet. D2C-brands kan opmuntre til brugerinteraktion, spørgsmål og svar-sessioner, konkurrencer, brugergenereret indhold og eksklusive tilbud til deres følgere på sociale medier. Dette skaber en følelse af fællesskab og kan føre til øget engagement og senere loyalitet. 

   7. 
   Dataanalyse og måling af resultater: Det er vigtigt at følge og analysere data omkring social commerce-indsatsen. Derfor bør du som D2C-brand altid monitorere engagement, konverteringsrater, salg og udfærdige kundeanalyser for at evaluere effektiviteten af jeres sociale medieaktiviteter og foretage justeringer efter behov.

En vellykket social commerce-strategi kan hjælpe D2C-brands med at opbygge et stærkt brand, øge salget og skabe en unik og engagerende købsoplevelse, der smitter af på livstidsværdien og genkøbsraten hos jeres kunder.

Derfor kommer social commerce til at flytte markedsandele de kommende år frem mod 2025 for de brands, der er gået Direct-to-Consumer-vejen – ikke kun ift. salg, men også brandforællingen.

Lad os tage en dialog om jeres e-commerce marketing strategi omkring social selling.

 

Tag fat i en af os for nærmere dialog:

Esben Amtorp, Client Service Director

Mail: ea@kvantum.com

Mobil: 31407756

Carsten Milek Pahlke, COO

Mail: cmp@kvantum.com

Mobil: 71713040

Martin Jagd Graeser, CEO 

Mail: martin@kvantum.com

Mobil: 53771554

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53771554
LinkedIn

Social commerce er strategien for brand-orienterede virksomheder