Sociale medier

Facebook, YouTube, LinkedIn, Instagram, SnapChat, Pinterest… Listen over sociale medier er lang, og selvom der er en vis skepsis hos mange omkring den tid vi som forbrugere anvender på de sociale medier, er det et faktum, at danskerne bruger mere og mere tid på dem og i høj grad ser dem som en helt naturlig del af hverdagen.

Når så mange mennesker bruger de sociale medier som en super integreret del af hverdagen, er det en rigtig god idé, hvis virksomheder implementerer sociale medier i sin marketingstrategi. Ønsker man at møde sin målgruppe der hvor de er, er sociale medier et nødvendighed i det samlede marketingmix. Det er klart at ingen medier og kanaler kan stå alene på lang sigt, og sociale medier skal ikke ses som et pull-medie som f.eks. Google Ads search og SEO-trafik, hvor brugerne direkte efterspørger et produkt eller en virksomhed, men i stedet for en platform med gode muligheder for målretning og et højt engagement.


Kvantum er Google Premier Partner

Du kan altid klikke på logoet ovenfor, for at tjekke vores certificering, og se hvilke specialer vi har certificering i – vi har siden bureauets start 2014, haft alle specialer.

Hvorfor skal virksomheder være på de sociale medier?

 

  • Virksomheder kan møde målgruppen, der hvor de er og bliver påvirket både tidligt og sent i deres beslutningsproces
  • Gode målretningsmuligheder både direkte på de sociale medier, men også med retargeting og emaillister
  • Det er gennemsigtigt og nemt at justere sine aktiviteter
  • Alt kan trackes, så det er muligt at se værdien af sin indsats

Målgrupper på de sociale medier

Virksomheder skal anvende de sociale medier, når det giver mening og når der er allokeret ressourcer til både at teste ting af og til at have et vedvarende aktivitetsniveau.

Ofte kan det være en god idé ikke at udelukke nogen medier, før man har testet dem, men det er klart at der er forskel på hvem der bruger de forskellige medier. Hvis man gerne vil have fat i unge mennesker, er det oftest SnapChat og YouTube man vil kunne få mest effekt ud af, mens Facebook og LinkedIn oftere engagerer personer 30+.

Fordi brugerne på de sociale medier oplyser så mange personlige data om sig selv, er det muligt at målrette sin annoncering på sociale medier meget specifikt, og derfor kan det være værdifuldt at testen effekten af på kanaler, som også kun har en mindre del af målgruppen, så længe man har sørget for at tracke sine aktiviteter og måler resultaterne, så man kan agere på dette hvad enten det er organisk eller betalt synlighed.

Mål resultaterne

Oplagte målepunkter på de sociale medier er KPI’er som delinger, antal følgere, likes og klik, men mål endelig også hvad der sker på websitet, for at få det fulde billede af hvad din indsats på de sociale medier er værd.

De sociale medier har deres egne tools og måler sine egne KPI’er. Vær opmærksom på, at der er forskel på hvordan de hver især måler resultater, og derfor ikke kan sammenlignes direkte. Derfor anbefaler vi, at man sammenligner sine resultater på hvert enkelt medie over tid for at se tendenser – f.eks. hvor mange deler en post, følger en side eller kommenterer på et opslag.

Selvom de fleste medier giver mulighed for at implementere en konverteringspixel på sit website eller via Google Tag Manager og derefter aflæse konverteringer som f.eks. salg eller henvendelser direkte på de sociale medier, vil det bedste være at måle den trafik, der sker på websitet – både besøg og konverteringer – via det tracking tool, man bruger, f.eks. Google Analytics. Anvender man UTM parameter på sine links, vil man direkte i Analytics kunne følge websitetrafikken fra hvert medie og se både direkte resultater og afledt effekt på andre trafikkilder.

Hvis du vil vide mere om, hvordan din virksomhed kan anvende forskellige sociale medier i sit marketingmix, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kunder

Nedenfor er et udsnit af de kunder vi dagligt hjælper, med at indfri deres ambitiøse målsætninger for vækst, på tværs af de nordiske og internationale markeder

Decadent E-commerce case

Decadent Copenhagen
Services: SEO, Google Ads & Shopping
Markeder: Norden & Tyskland

Tres Bien E-commerce case

Très Bien
Services: Google Ads & Shopping
Markeder: UK & USA

NN07 E-commerce Case

NN07
Services: Google Ads, Facebook & Google Shopping
Markeder: Danmark, norden, UK & Tyskland

Sun Buddies E-commerce case

Sun Buddies
Services: Google Ads & Google Shopping
Markeder: UK & USA

Maria Black Jewellery E-commerce Case

Maria Black
Services: SEO, Google Ads, Google Shopping & Facebook
Markeder: Norden, UK, USA, Tyskland, Frankrig & Australien

Vil du høre mere om at være kunde hos Kvantum, og se hvilke resultater vi vil kunne lave for jeres virksomhed, så kontakt os

Kontakt os